Noutati

CE invită la consumarea a două mere zilnic pentru prevenirea creşterii colesterolului

on . . Accesări: 4821

mere.jpgComisia Europeană i-a invitat miercuri pe europeni să consume câte două mere în fiecare zi pentru a ajuta la scăderea colesterolului cu 10%, descoperire inclusă într-un proiect al companiei Isafruit care alături de alte şapte au fost prezentate ieri la Strasbourg, în Parlamentul European. Mark English, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru cercetare Maire Geoghegan-Quinn, a apărut la conferinţa de presă având în mână două mere pentru a prezenta pe scurt proiectul Isafruit, care va beneficia de 13,8 milioane de euro de la bugetul comunitar. Proiectul prevede dezvoltarea de noi metodologii pentru promovarea consumului de fructe în UE şi prevenirea unor boli ce pot apărea în urma consumului de fructe nespălate sau stricate.

Experţii Isafruit au demonstrat că un măr ţinut 40 de secunde în apă la temperatura de 50-52 de grade este mai sănătos, în cazul piersicilor durata fiind de 20 secunde în apă la 60 de grade. Prin acest tratament se combat şi agenţi patogeni umani precum salmonella.

Pentru perioada 2007 - 2013, Uniunea Europeană a prevăzut alocarea sumei de 1,9 miliarde euro pentru cercetările despre alimente, agricultură/pescuit şi biotehnologii, în cadrul celui de-al şaptelea program cadru de cercetare (FP7). Principalul obiectiv este de a construi o economie durabilă bazată pe cunoaştere.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!