Noutati

Caraş-Severin: Investiţii de 3,3 milioane de euro la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa

on . . Accesări: 1781

 

 

 

Investiţiile realizate de Consiliul Judeţean Caraş-Severin la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa se ridică la o sumă de  3,3 milioane euro.

Cea mai recentă investiţie constă în curăţarea subsolului acestei unităţi spitaliceşti şi debarasarea de toate reziduurile, investiţie care se ridică la peste 560.000 lei.

Astfel, din subsolul clădirii, au fost extrase circa 570 tone de reziduuri şi diverse materiale, care făceau din această parte a imobilului unul impracticabil.
'În această statistică a sumelor investite se remarcă şi extragerea a peste 570 tone de diverse materiale care se aflau în subsolul unităţii sanitare. E pentru prima dată când spitalul are rigole la subsol. Sunt peste trei milioane de euro investiţi de când spitalul este în subordinea Consiliului judeţean, investiţii pe care le vom continua. Sunt bani din fonduri europene şi din fonduri proprii, alocaţi secţiilor de Urologie, Oftalmologie, Chirurgie, pentru RMN ori computer tomograf', a declarat, luni, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.
 
La rândul său, Dumitru Secăşan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, susţine că pe viitor intenţionează să utilizeze aceste spaţii salubrizate de la subsol, pentru magazie, arhivă ori ateliere de reparaţii.

Dacă în anul 2010 investiţiile Consiliului Judeţean s-au ridicat la aproape 70.000 de euro, pentru secţiile Oftalmologie, Ortopedie şi Obstretică-Ginecologie, un an mai târziu, acestea au ajuns la aproape 565.000 de euro. Totodată, în 2012, investiţiile s-au triplat, ajungând la peste 1,42 milioane euro. La aproape 1,2 milioane euro s-au ridicat şi investiţiile din acest an.

Din 1973, de când a fost inaugurat Spitalul Judeţean Reşiţa şi până la preluarea acestuia de către Consiliul Judeţean, nu au mai fost făcute asemenea investiţii majore.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!