Noutati

Caraş-Severin: Ministrul Bănicioiu asigură pacienţii SJU Reşiţa că nu vor mai veni ei cu medicamentele

on . . Accesări: 1745

 

 

 

În urma unei vizite efectuate de către ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, acesta a promis că paienţii critici ai acestei unităţi medicale nu vor mai trebui să cumpere din farmacie medicamentele şi dispozitivele necesare tratamentelor.

Bănicioiu a anunţat că Secţia A.T.I. a spitalului reşiţean a fost inclusă într-un program naţional de finanţare, fapt ce va aduce un plus la bugetul pe medicamente al spitalului cu 12 la sută. 

 

'Problemele de la spitalul Judeţean sunt cam aceleaşi cu cele de la nivel naţional. Văd că aici, în ceea ce priveşte personalul, staţi chiar mai bine decât în alte părţi. Acesta a fost şi îndemnul meu către managementul spitalului, de a avea grijă şi de medici, şi de asistenţi şi să li se acorde respectul cuvenit. Ca şi noutate, am inclus spitalul, din această lună, în programul de A.T.I., deci tot ceea ce înseamnă pacient critic va beneficia de fonduri suplimentare, de tot ceea ce înseamnă medicaţie, dispozitive medicale. Practic, aparţinătorii nu vor mai fi nevoiţi să le cumpere medicamente din farmacii", a explicat ministrul sănătăţii.

Dintr-un normativ de personal de 1.484, spitalul Judeţean de urgenţă din Reşiţa are, de doi ani, constant, 976 de angajaţi. 

'Stăm foarte bine la medici, 140, dar mai puţin bine la asistenţi - 571 şi la infirmiere - 430. Datorită faptului că stăm bine la medici, avem 21 de specialităţi medicale. În ceea ce priveşte dotările, au fost făcute investiţii importante de la Consiliul Judeţean şi, totodată, derulăm şi circa trei milioane euro, prin fonduri europene şi avem mai multe sponsorizări', a declarat Dumitru Secăşan, managerul spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa. 

Spitalul reşiţean se confruntă, însă, şi cu alte probleme, cum ar fi nivelul scăzut al tarifului pe caz ponderat.

'Ministrul Bănicioiu a văzut, la Reşiţa, un spital bine pus la punct şi dotat. E adevărat, după ce a fost preluat de către Consiliul Judeţean Caraş-Severin. În ultimii doi ani şi jumătate, am investit în acest spital, peste patru milioane euro şi vom continua să facem acest lucru, deoarece, pe de o parte, avem specialiştii care să beneficieze de o asemenea dotare, pe de altă parte, ne gândim la pacienţi, care sunt principalii beneficiari. Ceea ce ar trebui să se materializeze, însă, în urma vizitei ministrului Bănicioiu, ar fi revizuirea acelui tarif pe caz ponderat, care este, pe nedrept, în Caraş-Severin, mic, mult mai mic decât în cazul altor spitale, care oferă mult mai puţine servicii şi mai puţin profesioniste decât cel din Reşiţa. Este momentul ca această nedreptate să fie revizuită, evident, în pozitiv', a afirmat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Ministrul sănătăţii a vizitat Unitatea de Primiri Urgente şi secţiile ORL şi oftalmologie, din spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!