Noutati

Asociaţia Europeană a Medicamentelor Generice propune guvernelor UE o colaborare pentru susţinerea industriei medicamentelor generice şi biosimilare

on . . Accesări: 1751

medicamente genericeReprezentanţii Asociaţiei Europene a Medicamentelor Generice sunt de părere că, pentru ca medicamentele generice şi biosimilare să poată fi exportate de producători pe pieţele emergente, UE trebuie să adopte prevederi care să încurajeze procesele de fabricaţie avansate din punct de vedere tehnologic.

"Europa rămâne o alegere naturală pentru producătorii de medicamente generice care utilizează tehnologii de ultimă generaţie. EGA este gata să colaboreze cu guvernele UE pentru a dezvolta o strategie industrială europeană care să impulsioneze procesul de fabricaţie, să ajute la crearea de locuri de muncă de înaltă calificare profesională şi să îmbunătăţească accesul la medicamente de calitate pentru europeni", a declarat Nick Haggar, reprezentantul Asociaţiei Europene a Medicamentelor Generice prin intermediul unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Asociaţia Europeană a Medicamentelor Generice (European Generic Medicines Agency -EGA-) a anunţat marţi, în cadrul Conferinţei EGA pentru Politică Industrială, viziunea sa asupra viitorului industriei de medicamente generice şi biosimilare din Europa, din perspectiva politicii industriale, eveniment care a adunat peste 80 de participanţi, printre care reprezentanţi de top ai industriei farmaceutice, oficiali ai Uniunii Europene (UE), reprezentanţi ai tuturor părţilor implicate la nivelul UE şi pacienţi.

APMGR: Punerea pe piaţă a genericelor corespunzătoare DCI Imatinib va creşte accesul la tratament al bolnavilor cu afecţiuni oncologice

"Industriile medicamentelor generice şi biosimilare sunt printre cele mai competitive sectoare din Europa, furnizând medicamente competitive, de înaltă calitate, pentru milioane de europeni. Companiile reprezentate în cadrul EGA asigură peste 150.000 de locuri de muncă în Europa. Medicamentele generice ajută pacienţii din UE şi sistemele de asistenţă medicală să economisească peste 35 miliarde de euro în fiecare an. Acestea reprezintă 54% din totalul medicamentelor eliberate, dar numai 21% din totalul cheltuielilor cu medicamente din Europa", susţin reprezentanţii Asociaţiei Europene a Medicamentelor Generice.

Potrivit acestora, criza economică impune extinderea utilizării medicamentelor generice şi biosimilare pentru a ajuta guvernele să gestioneze creşterea costurilor cu asistenţa medicală.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!