Insectele au făcut parte din meniu la o
întrunire de trei zile a Naţiunilor Unite, găzduită de Thailanda, unde experţi
în domeniu au analizat valoarea nutriţională a micilor vieţuitoare şi
modalităţile prin care acestea, considerate delicatese în unele ţări, pot fi
crescute în „ferme” speciale. În timp ce mâncarea insectelor este folosită
drept probă pentru concurenţii cei mai bravi la diverse show-uri de televiziune, Organizaţia
pentru Alimente şi Agricultură a ONU (FAO) a precizat că aproximativ 1.400 de
specii de insecte sunt mâncate în ţări din toate colţurile lumii. Printre cele
mai populare delicatese se numără gândacii, albinele, greierii şi moliile,
despre care FAO spune că sunt foarte nutritive, oferind la fel de multe
proteine precum carnea sau peştele. FAO s-a întrunit în oraşul Chiang Mai din
nordul Thailandei pentru a examina cum pot fi incluse insectele în alimentaţia
omului modern şi cum pot fi ele crescute, la scară largă, pentru
comercializare. /Rompres/