Noutati

Artroza afectează circa 10-12% din populaţie

on . . Accesări: 6653

Un studiu terapeutic efectuat de conf.dr. Ruxandra Ionescu de la Spitalul Clinic Sf. Maria evidenţiază faptul că 10-12 % din populaţia României este afectată de artroză. Este vorba de suferinţa degenerativă articulară care survine la vârste înaintate şi care produce o degradare a cartilagiului articular. La nivel mondial, de această boală suferă peste 630 de milioane de persoane, în condiţiile  în care peste 80% din populaţie are peste 55 de ani are modificări de artroză. Având în vedere faptul că asistăm la o creştere a speranţei de viaţă şi prin urmare a îmbătrânirii populaţiei, care duce vrând-nevrând la artroze, se ajunge astfel ca această boală să capete caracter epidemic.
 Studiul terapeutic, ale cărui rezultate au fost prezentate chiar de către dr. Ruxandra Ionescu, a pus în lumină eficacitatea şi siguranţa în administrarea suplimentului alimentar ArtroStop rapid la pacienţii diagnosticaţi cu boală artrozică. Astfel, s-a demostrat că administrarea acestui medicament a fost considerată foarte eficace - atât de către pacienţi cât şi de către medicii reumatologi.
 Pe durata studiului a fost evaluată evoluţia simptomelor pacienţilor, respectiv durerea articulară la repaus şi la mobilizare, înţepenirea articulaţiilor dimineaţa la trezire şi mobilitatea articulară.Totodată, au fost urmărite necesitatea continuării unui tratament antiinflamator paralel, precum şi siguranţa în administrarea produsului amintit eventualele efecte secundare.
 În cadrul studiului au fost incluse 56 de persoane, care au fost urmărite pe o perioadă de şase luni. În cazul degradării cartilagiului apar suferinţe foarte mari şi atunci trebuie administrat un tratament. Factorii de risc sunt vârsta, sexul, în mod deosebit femeile sunt afectate de această boală, traumatismele asupra unor articulaţii şi obezitatea. Dar acestora li se alătură şi factori genetici. Prin aplicarea tratamentului se urmăreşte îndepărtarea durerii, reducerea inflamaţiei la nivelul articulaţiei şi menţinerea funcţionabilităţii articulaţiei dar şi stoparea degradării.
 Tratamentul se bazează şi pe fizioterapie şi chinetoterapie, nu numai pe tratament medicamentos. Medicamentele specifice utilizate în artroză încearcă să refacă pe cât posibil structura articulaţiei, au acţiune lentă şi de durată.
 În privinţa terapiei cu ArtroStop rapid, conf.dr. Ruxandra Ionescu a comunicat că, după trei luni de administrare a suplimentului alimentar menţionat, a fost constatată o îmbunătăţire semnificativă a tabloului clinic al bolii artrozice. 75% dintre pacienţi au constatat o ameliorare netă a durerilor articulare şi o creştere marcată a mobilităţii articulare. Iar după şase luni de utilizare a produsului, procentul cazurilor ameliorate semnificativ a ajuns la 88%.(Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!