Alimentele semipreparate şi cerealele pentru
micul dejun din supermaketurile britanice conţin frecvent mult mai multe
grăsimi şi sare decât este trecut pe etichete. Testele de laborator au
confirmat faptul că fabricanţii de alimente semipreparate îşi induc frecvent în
eroare clienţii, unele dintre produse ajungând să aibă cu până la 91% mai multe
grăsimi decât era trecut pe etichetă. Conform statisticilor, britanicii au cea mai
proastă alimentaţie dintre europeni şi din această cauză aproximativ 70.000 de
persoane din Marea Britanie îşi pierd viaţa prematur.
Conform preverilor legale în vigoare în marea Britanie, producătorii de alimente semipreparate pot afişa pe etichete conţinutul de grăsimi, zahăr şi sare cu o marjă de eroare mai mult decât generoasă, de 30%. Chiar şi aşa, testele de laborator au demonstrat că anumite produse depăşesc chiar şi această marjă, având un conţinut mai bogat în sare/grăsimi/zahăr cu 45% - 64% sau chiar 91%, decât era trecut pe etichete. /Rompres/
Conform preverilor legale în vigoare în marea Britanie, producătorii de alimente semipreparate pot afişa pe etichete conţinutul de grăsimi, zahăr şi sare cu o marjă de eroare mai mult decât generoasă, de 30%. Chiar şi aşa, testele de laborator au demonstrat că anumite produse depăşesc chiar şi această marjă, având un conţinut mai bogat în sare/grăsimi/zahăr cu 45% - 64% sau chiar 91%, decât era trecut pe etichete. /Rompres/