Noutati

10.000 de euro pentru un ovul fecundat

on . . Accesări: 4406

Femeile din Irlanda care au probleme de fertilitate plătesc câte 10.000 de euro pentru a obţine ovule gata fecundate extrase de la femei din estul Europei pentru că regulile în vigoare le interzic să plătească pentru ovule fecundate de la alte femei irlandeze. În prezent, un expert în domeniul tehnicilor de fertilizare susţine că instituţia Consiliului Medical Irlandez trebuie să-şi revizuiască aceste reguli şi să permită donatoarelor irlandeze să primească bani pentru ovulele lor.
 Dr Anthony Walsh, de la Sims International Fertility Clinic din Rathgar, Dublin, a declarat că majoritatea ovulelor fecundate folosite în Irlanda sunt aduse din străinătate prin clinici de fertilizare. "Donatoare există şi primim ovule fecundate din partea lor pentru că le plătim. Nu putem să le plătim pe donatoarele irlandeze pentru că ar însemna o încălcare a regulilor etice formulate de Consiliul Medical. Dacă s-ar putea plăti şi donatoarele din Irlanda, atunci am avea mai multe ovule disponibile, dar deocamdată trebuiesc respectate regulamentele Consiliului Medical'', a declarat el.
 Creşterea numărului femeilor care au fost nevoite să amâne momentul în care şi-au întemeiat o familie până după vârsta de 30 de ani, a dus la o creştere a numărului apelurilor adresate clinicilor de fertilizare. Ovule fecundate din partea unor donatoare irlandeze sunt foarte greu de găsit în Irlanda şi de aceea se apelează la cumpărarea acestora din ţările est-europene. ''Avem câteva donatoare şi aici în Irlanda, dar majoritatea ovulelor fecundate provin din alte ţări, în special din estul Europei'', a mai adăugat Dr Walsh, precizând că de obicei aceste ovule sunt obţinute de la clinici din Ucraina, Polonia şi România.
 Astfel, în cursul anului trecut, doar la clinica Sims au fost realizate 120 de tratamente de fertilizare pe baza ovulelor provenite din estul Europei şi doar 24 de la donatoare irlandeze. Din cauza creşterii costurilor traiului în Irlanda, multe cupluri tinere hotărăsc să amâne momentul aducerii pe lume a unui copil până mai târziu, când însă încep să se manifeste probleme de concepţie. Aproximativ 54% dintre pacientele de la clinica Sims au vârsta între 35 şi 40 de ani, iar 26% au vârste peste 40 de ani.
 "Tehnicile de fertilizare in vitro dau rezultate mult mai greu după vârsta de 43 de ani. Aş putea număra pe degetele de la o mână numărul copiilor pe care au reuşit să-i aibă femeile de peste 45 de ani care au apelat la ajutorul nostru'', a mai precizat Dr Walsh. Astfel, în cazul pacientelor de până în 35 de ani, clinica Sims are o rată de succes de 56%, pentru intervalul de vârstă 35 - 40 de ani această rată scade la 50%, iar pentru pacientele de peste 40 de ani şansele de a avea un copil în urma acestor tratamente scad la 31%. /Rompres/.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!