Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Maramureş (CAS) au oferit ca soluţie pentru scăparea de datorii, comasarea activităţilor medicale într-o singură clădire, costurile ridicate de funcţionare datorându-se faptului că serviciile medicale sunt disipate în mai multe clădiri.
"Secţiile medicale sunt risipite pe o arie de aproape patru hectare, în clădiri separate, fapt ce îngreunează funcţionarea actului medical, dar şi ridică simţitor costurile de întreţinere. Am sugerat administraţiei spitalului să mute toate serviciile medicale în clădirea principală, singura aptă să funcţioneze acceptabil, altfel riscă să intre în blocaj financiar din cauza costurilor. O altă problemă a acestui spital orăşenesc o constituie insuficienţa personalului medical, fapt ce indică venituri proprii scăzute din ambulatoriu. Astfel, cred că singura posibilitate constă în restrângerea activităţilor, în caz contrar spitalul riscând să fie închis," a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele CAS Maramureş, Viorel Deghid.
Conducerea spitalului şi administraţia locală au iniţiat demersuri pentru obţinerea unor finanţări europene.
"Proiectul îndeplineşte toate cerinţele. Există o aprobare de principiu, însă aşteptăm un răspuns din partea primăriei din punct de vedere juridic," a mai spus Viorel Deghid.
O parte a Spitalului orăşenesc Vişeu de Sus funcţionează în foste clădiri care au aparţinut armatei germane în ultimul război mondial, iar cealaltă parte într-o clădire construită în ultimii ani.
Sursa: AGERPRES