Noutati

A fost relansată campania 'Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte'

on . . Accesări: 4746

ccsan.jpgCampania de informare şi educare ''Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte'', care militează pentru o percepţie corectă a publicului asupra cancerului, va fi relansată de Roche România. Campania, lansată în premieră anul trecut, îşi propune să schimbe atitudinea oamenilor despre cancer şi să-i încurajeze pe pacienţi să iniţieze un dialog constructiv cu medicii lor, în încercarea de a găsi cel mai potrivit tratament pentru tipul de boală cu care au fost diagnosticaţi. Mesajul principal al campaniei este că această maladie poate fi învinsă, iar lupta începe cu atitudinea pozitivă care are un efect benefic asupra tratamentului, zâmbetul reprezentând una dintre cele mai puternice arme pe care le are la dispoziţie pacientul.

''Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte' rămâne prima campanie adresată publicului larg care vizează lupta împotriva cancerului în general, şi nu doar împotriva unui anumit tip de afecţiune malignă. Ne dorim să reuşim să transmitem în continuare un mesaj puternic de optimism atât către bolnavi, familiile, prietenii acestora, dar şi pentru cei care nu s-au confruntat niciodată cu o situaţie de acest fel. Cancerul poate fi învins, iar acest optimism se bazează pe dovezi ştiinţifice'', declara Dan Zamonea, director general Roche România.

Relansarea campaniei vine ca o reacţie firească la nevoia crescută de informare a pacienţilor care suferă de cancer, susţin iniţiatorii. Organizaţiile bolnavilor de cancer au realizat un studiu, care a relevat o serie de probleme cu care se confruntă pacienţii cu cancer şi familiile lor, cum ar fi, printre altele, lipsa informării generale privind diferitele forme de cancer şi lipsa timpului adecvat pe care medicul îl poate acorda fiecărui pacient din cauza numărului mare de bolnavi şi a numărului mic de personal medical.

Campania ''Cancerul nu înseamnă condamnare la moarte'' beneficiază şi de un website dedicat: www.invingemcancerul.ro, de unde pacienţii pot afla informaţii legate de afecţiunile maligne, asociaţiile de pacienţi din domeniul oncologic şi vor putea intra în contact cu persoane care au trecut prin experienţe similare şi au învins boala.

Conform datelor estimative ale asociaţiilor bolnavilor cu cancer din România, în ţara noastră sunt înregistraţi aproximativ 420.000 de bolnavi cu această afecţiune.
Reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi menţionează că ţara noastră se află pe un nedorit loc 2 în Europa, în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de cancer de sân. /Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!