Noutati

Comunitatea internaţională este "periculos de prost pregătită" în faţa viitoarelor pandemii (Banca Mondială)

on . . Accesări: 1490

Preşedintele Băncii Mondiale (BM) a declarat că în prezent comunitatea internaţională nu este pregătită pentru a face faţă viitoarelor pandemii, care vor urma epidemiei Ebola.

 "Trebuie să ne pregătim pentru pandemii viitoare care ar putea fi cu mult mai letale şi mai contagioase decât ceea ce am văzut până acum în cazul Ebola", a declarat Jim Yong Kim într-un discurs rostit la Washington. 

 

Epidemia de Ebola, izbucnită în Africa de Vest şi soldată cu circa 9.000 de victime, pare să fie în declin. Liberia, unul dintre epicentrele epidemiei, nu are în prezent mai mult de cinci cazuri.

"Trebuie să tragem învăţăminte din epidemia de Ebola, deoarece nu există nicio îndoială că ne vom confrunta alte pandemii în viitor", a avertizat Kim, medic specialist în boli infecţioase.

Comentariile sale survin în contextul în care răspunsul comunităţii internaţionale la Ebola a fost criticat în mod repetat pentru încetineala şi lipsa sa de amploare. De altfel, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut duminică că a reacţionat prea târziu în cazul epidemiei amintite.

Pentru a evita un scenariu similar în viitor, preşedintele BM şi-a reiterat planul de a crea "un fel de fond global" împotriva pandemiilor, în colaborare cu OMS şi alte agenţii ale ONU. 

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!