Noutati

Arad: A fost inaugurat noul sediu administrativ al Spitalului Judeţean de Urgenţă

on . . Accesări: 1568

 

 

 

Vineri, 14 martie, a fost inaugurat noul sediu al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), preşedintele CJ, Nicolae Ioţcu, afirmând că această investiţie era necesară pentru a putea spaţiile ocupate în interiorul clădirii unităţii medicale şi pentru a fi oprit fluxul de persoane care nu aveau nicio legătură cu actul medical.

'Am considerat absolut necesară existenţa unui sediu distinct pentru conducerea spitalului, pe de-o parte pentru a elibera spaţiile ocupate în interiorul spitalului de către partea administrativă, iar pe de altă parte pentru a opri fluxul de persoane în interiorul clădirii spitalului a unor persoane care nu au nicio legătură cu actul medical', a declarat cu acest prilej Nicolae Ioţcu.   

 

Potrivit acestuia, spaţiul rămas liber în clădirea spitalului va fi folosit în interesul sănătăţii, mai precis va fi alocat Unităţii de Primire Urgenţe, secţie care în momentul de faţă se află în plină modernizare.

Finanţarea amenajării noului sediu administrativ al S.C.J.U. s-a făcut din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Arad, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 617.520 de lei, cu aproape 200.000 de lei mai puţin decât sumele alocate iniţial.

'Iniţial am avut alocată suma de 850.000 de lei din bugetul C.J. Arad, însă în urma licitaţiei şi a finalizării lucrărilor s-a ajuns ca această clădire să coste mult mai puţin, realizând o importantă economie faţă de suma estimată. De asemenea, am pus în valoare un început de clădire care exista pe acest loc, începută acum 10-12 ani şi aflată în ruină. Am reconfigurat-o drept sediu administrativ şi iată că, în câteva luni de zile de la starul lucrărilor, am dat-o în folosinţă', a afirmat Nicolae Ioţcu. 

La rândul său, dr. Teodora Olaru, managerul spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, a subliniat că pentru prima dată, conducerea spitalului şi personalul administrativ sunt reuniţi într-un singur sediu. 'Avem la dispoziţie un spaţiu potrivit pentru a ne desfăşura activitatea. Era un trafic nefiresc al persoanelor care nu aveau legătură cu actul medical. De astăzi, toţi care care vin la spital cu probleme administrative au la dispoziţie noul sediu, astfel încât circuitele spitalului nu mai sunt încărcate cu activităţi ce depăşesc sfera actului medical', a subliniat la rândul său, managerul S.C.J.U.Arad. 

În altă ordine de idei, şeful administraţiei judeţene a făcut cunoscut faptul că în perioada următoare vor începe şi lucrările de amenajare a spaţiului exterior aferent spitalului, în paralel cu lucrările de extindere şi modernizarea a Secţiei de Primire Urgenţe. 

'În următoarele patru - cinci luni, întreaga incintă va fi modernizată. Vorbim aici nu doar despre heliport, care este deja operaţional în momentul de faţă, ci şi de amenajarea aleilor de descărcare ce se vor face în faţa spitalului şi de extinderea şi modernizarea U.P.U., astfel încât să avem un circuit normal şi corect al ambulanţelor în curtea spitalului şi o U.P.U. modernă, la standarde europene', a conchis Nicolae Ioţcu, preşedintele C.J.Arad.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!