Noutati

Noutati farmaceutice

Sănătatea românilor și a sistemului sanitar depind de continuarea reformelor începute

on .

Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) a atras atenția asupra faptului că sănătatea românilor și a sistemului sanitar depinde de continuarea reformelor începute pe parcursul anului 2015.

În opinia ARPIM, "doar așa este posibilă implementarea unor soluții constructive" care să răspundă nevoilor sistemului de sănătate și ale pacienților români, în condițiile schimbărilor de la nivelul conducerii Ministerului Sănătății.  

Una din trei persoane cu diabet zaharat se confruntă și cu neuropatia diabetică

on .

Conf. univ. dr. Ioan Vereșiu, președintele Societății de Neuropatie Diabetică, a declarat că în România una din trei persoane bolnave de diabet se confruntă cu neuropatie diabetică 

"În România în jur de una din trei persoane cu diabet zaharat se confruntă cu neuropatie diabetică, potrivit președintelui Societății de Neuropatie Diabetică. Aproximativ două milioane de români din categoria de vârstă 20-79 de ani are diabet, conform rezultatelor studiului epidemiologic Predatorr, prezentate în anul 2014", precizează comunicatul.  

Ovidiu Băjenariu (SNR):Registrul electronic naţional pentru boala Parkinson va fi implementat din a doua parte a anului

on .

 

 

 

Prof. dr. Ovidiu Băjenaru, directorul Departamentului de Neuropsihologie, Psihiatrie şi Neurochirurgie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", şef al Clinicii de Neurologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi preşedinte de onoare al Societăţii de Neurologie din România (SNR) a declarat că registrul electronic naţional pentru boala Parkinson va fi implementat începând din a doua parte a acestui an, în doi ani, urmând să existe cu adevărat o cifră de acurateţe privind incidenţa acestei maladii.

Ministerul Sănătăţii va realiza un registru electronic al asociaţiilor de pacienţi

on .

 

 

 

Un registru electronic al asociaţiilor de pacienţi va fi realizat şi administrat de compartimentul de Integritate al Ministerului Sănătăţii, în care acestea se vor putea înscrie pentru a face parte din consiliile de etică.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul MS, registrul va fi actualizat permanent pentru a-i asigura oricărei organizaţii ce corespunde criteriilor solicitate posibilitatea de a-şi prezenta candidatura pentru poziţia de membru al consiliilor de etică ale spitalelor publice.  

Doctorii atrag atenţia că persoanele care iau suplimente alimentare trebuie să aibă un aviz medical

on .

 

 

 

Specialiştii din domeniul sănătăţii au atras atenţia că persoanele care iau suplimente alimentare ar trebui să aibă aviz din partea unui medic.

"Sunt persoane care iau suplimentele alimentare fără recomandarea medicului, cred că 80% din populaţie ia aceste suplimente alimentare pentru că au auzit de la o persoană, de la alta că ar fi recomandate.

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!