Tratamentul infertilităţii masculine cu gemoterapie

on . . Accesări: 8916

birou.jpgMulte cupluri se prezintă la cabinet cu probleme legate de infertilitate. Clinic ambii parteneri sunt sănătoşi, tineri, puternici dar nu reuşesc să aibă copii. La investigaţiile paraclinice efectuate se descoperă de multe ori o spermogramă problematică, fie un număr prea mic de spermatozoizi, fie spermatozoizi anormali sau cu mobilitate redusă. În orice caz, cu modificări suficient de important cât să justifice infertilitatea cuplului. Primele măsuri pe care le iau în aceste situaţii sunt să îndepărtez toate câmpurile electromagnetice importante (mobile, lap-top-uri etc) din apropierea organelor genitale masculine. Expunerea îndelungată la radiaţii electromagnetice poate duce la o modificare a calităţii spermogramei, deşi nu sunt studii sau dovezi clinice suficient de clare pentru a indica acest lucru.
Apoi, discutăm cu bărbatul despre stresul zilnic şi efectul lui asupra stării generale a organismului. Dacă există o stare de oboseală fizică zilnică, atunci înseamnă că rezervele energetice hepatice sunt deja epuizate şi ficatul face deja eforturi pentru compensarea stresului zilnic. De aceea, un regim de cruţare hepatică, o dietă hepatică uşoară alături de alte remedii pentru tonifierea ficatului sunt importante pentru refacerea forţei vitale a bărbatului.
Gemoterapia ne ajută cu remedii precum Extractul din mlădiţe de Rozmarin, Rosmarinus officinalis MG=D1, 2 ml în apă dimineaţa şi Extractul din mlădiţe de Ienupăr, Juniperus communis MG=D1, 2 ml în apă, seara, zilnic, 1-2 luni de tratament.

În final, ne vom ocupa de ceea ce numesc eu „drenajul testicular”, adică administrarea de remedii care să realizeze curăţarea şi stimularea testiculului, ca organ, pentru îmbunătăţirea funcţionării sale şi eficientizarea producţiei de spermatozoizi.
Principalul remediu în acest sens în reprezintă Extractul din Mesteacăn pufos, amenţi, Betula pubescens amenti MG=D1, principalul remediu pentru tratamentul sterilităţii masculine, alături de alte remedii precum Extract din mlădiţe de Sequoia, Sequoia gigantea MG=D1, Extractul din mlădiţe de Mur, Rubus fructicosus MG=D1 şi Extractul din muguri de Stejar, Quercus pedunculata MG=D1.
Extractul din mlădiţe de Sequoia gigantea realizează o tonifiere generală a organismului, este un remediu anti-îmbătrânire, curăţă şi reglează funcţia gonadei masculine, stimulează libido-ul şi îmbunătăţeşte dinamica sexuală. Este un mare remediu de tonifiere pentru bărbaţi.
Extractul din mlădiţe de Mur, Rubus fructicosus MG=D1 are o acţiune anti-fibroză şi anti-îmbătrânire şi poate să vindece eventuale fibroze şi să atenueze cicatrice fibroase ce pot apare la nivelul testiculului în urma unor infecţii şi inflamaţii, de exemplu în urma orhitei urliene (după oreion) sau a altei orhite infecţioase.
Extractul din muguri de Stejar, Quercus pedunculata MG=D1 are şi el acţiune tonică, de revigorare, are o acţiune importantă anti-stres, fiind un mare întăritor al glandelor suprarenale (epuizate în procesul de adaptare la stres) şi îmbunătăţeşte forţa fizică a organismului. Favorizează reglarea hormonală la nivelul gonadelor masculine şi îmbunătăţeşte dinamica sexuală (în special ejacularea).

Funcţie de situaţia specifică a fiecărui bărbat, se pot propune scheme combinate din remediile de mai sus, care să poată fi administrate 3-6 luni.
Se obţin rezultate bune cu ajutorul gemoterapiei în infertilitatea masculină şi fiind un tratament natural şi blând, este util să fie folosit înainte de alte opţiuni de tratament mai agresive.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!