Noutati

Anul 2013 va fi unul de reorganizare al programului naţional de oncologie

on . . Accesări: 2426

oncologie foto wp.com rsReorganizarea programului naţional de oncologie şi reînnoirea parteneriatelor cu asociaţiile bolnavilor cronici din România reprezintă o prioritate a Ministerului Sănătăţii pentru anul 2013, anunţă Ministerului Sănătăţii, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului la Copii.


Ministerul informează că are în vedere şi organizarea unei subcomisii cu specialitatea oncopediatrie şi îmbunătăţirea politicilor de resurse umane pentru asigurarea personalului necesar formării unor echipe interdisciplinare în vederea diagnosticării şi tratamentului bolnavilor oncologici.


De asemenea, în 2013, Ministerul Sănătăţii va completa lucrările de la Institutul Regional de Oncologie de la Iaşi, un centru important pentru tratarea bolnavilor cu afecţiuni oncologice, în special din regiunea Moldovei şi va continua investiţiile pentru creşterea accesului pacienţilor la serviciile de radioterapie de calitate şi al serviciilor de paliaţie.


''Ministerul Sănătăţii va încuraja parteneriatele care vor aduce proiecte concrete de dezvoltare a acestui sector, inclusiv prin atragerea fondurilor europene'', se arată în comunicatul citat.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!