Noutati

Brăila: Centru medical de oncologie şi radioterapie de peste un milion de euro la spitalul judeţean

on . . Accesări: 3193

Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila a lansat pe SEAP procedura de achiziţie publică pentru realizarea unui centru medical de oncologie şi radioterapie, investiţie în valoare de peste un milion de euro, care va fi asigurată din bugetul Consiliului Judeţean şi din fondurile propriile ale spitalului. Termenul limită de depunere a ofertelor pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) este 10 decembrie, atribuirea urmând să se facă prin procedura cererii de oferte cu unic criteriu de atribuire 'preţul cel mai scăzut'.
Potrivit documentaţiei tehnice, vor fi achiziţionate două sisteme de tip accelerator liniar pentru radioterapie externă, utilizate pentru tratarea pacienţilor cu diferite forme de cancer, un sistem tip PET/CT, care asigură investigaţii de diagnostic şi un sistem de medicină nucleară de tip Gamma, ce va permite obţinerea de imagini cu afecţiunile tumorale detaliate, precum şi scintigrafii osoase.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat că centrul va fi dotat cu aparatură de ultimă generaţie care să asigure accesul pacienţilor la tratamente performante, proiectul urmând să fie gata în 24 de luni.
Noul centru medical va avea zone de radioterapie, de medicină nucleară, o zonă pentru personal, una de ambulatoriu şi sector urgenţe, o zonă de recepţie-aşteptare aparţinători şi o zonă administrativă şi tehnică
Sursa: Agerpres

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!