Noutati

Centru oncologic din Oradea, inaugurat de ministrul Raed Arafat

on . . Accesări: 2099

Potrivit comunicatului Primăriei Oradea, construcţia Centrului Oncologic a început în septembrie 2011...
Ministrul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, va participa duminică la inaugurarea Centrului oncologic din Oradea, alături de cei doi foşti predecesori bihoreni, Cseke Attila şi Ritli Ladislau.

Potrivit comunicatului Primăriei Oradea, construcţia Centrului Oncologic a început în septembrie 2011, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii, iar la şedinta extraordinară a Consiliului Local din luna iulie a fost aprobată şi extinderea centrului cu alte două etaje. La finalul lunii noiembrie are loc mutarea secţiei de oncologie din cadrul Spitalului Judeţean în noua clădire.

În ceea ce priveşte aparatura utilizată, centrul este dotat cu un accelerator liniar de particule pentru terapie cu energii înalte, cea mai modernă care se utilizează în prezent pentru tratamentul bolilor de cancer, asemenea aparatură la nivel de ţară găsindu-se doar la Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi şi în centre private.

Valoarea totală a contractului de construcţie este de 24.452.070 de lei, din care 11.330.823,64 lucrări de proiectare şi execuţie, iar 13.121.246,36 lei au fost destinate achiziţionării aparaturii medicale.
Sursa: Agerpres

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!