Noutati

A fost identificată o nouă formă a virusului letal ce provoacă Ebola

on . . Accesări: 4579

O nouă formă a virusului letal ce provoacă Ebola a fost identificată în vestul Ugandei, epidemia izbucnită ducând deja la moartea a 16 persoane, conform unui anunţ dat publicităţii vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Testele realizate la un laborator din Uganda şi confirmate de Centrul american pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, indică faptul că acest virus face parte dintr-un subtip viral de Ebola diferit de cele patru subtipuri cunoscute până în prezent, conform lui Gregory Hartl, purtător de cuvânt al OMS. "Suntem foarte îngrijoraţi de acest nou tip viral pentru că persoanele infectate nu prezintă exact aceleaşi simptome ca în cazul celorlalte patru tipuri de virusuri'', a mai adăugat el, precizând că noul subtip viral este asociat cu manifestarea unor stări de vomă la pacienţi, stări care nu se manifestă la celelalte tipuri cunoscute.
 Dr. Sam Zaramba, directorul general al serviciilor medicale din Uganda, a declarat joi că testele de laborator au confirmat diagnosticarea a 51 de cazuri de Ebola, dintre care 16 mortale până în acest moment. Primul astfel de caz a fost identificat la 10 noiembrie în regiunea Bundibugyo, la vest de capitala Kampala.
 Ebola este o boală mortală, neexistând un tratament adecvat împotriva ei, victimele acestei boli pierzându-şi viaţa din cauza hemoragiei intense asociată acestei maladii. Rata de mortalitate în cazul unei epidemii de Ebola variază între 50% şi 90% din totalul persoanelor infectate. Ebola se răspândeşte prin contact direct cu sângele sau alte secreţii ale unei persoane infectate, sau prin contact cu obiecte infectate cu secreţiile sau sângele unei persoane bolnave. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!