Pachetul de bază de servicii medicale trebuie finalizat până la 30 iunie

on . . Accesări: 4752

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, le-a solicitat, cu prilejul unei întâlniri, membrilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii să finalizeze până la 30 iunie pachetul bazal de servicii medicale, listele de medicamente compensate şi gratuite, precum şi protocoalele terapeutice. Comisia naţională de transparenţă va avea ca principală obligaţie să-şi dea girul competenţei profesionale în ceea ce priveşte pachetul bazal de servicii medicale,  lista de medicamente compensate şi gratuite şi protocoalele terapeutice, a subliniat ministrul sănătăţii.
 Începând din această lună funcţionează trei tipuri de comisii consultative ale Ministerului Sănătăţii: comisii de specialitate; comisia de strategia terapeutică şi comisia naţională de transparenţă.
 Comisiile consultative au atribuţii în coordonarea activităţii de specialitate, elaborarea strategiei terapeutice şi a pachetului de bază de servicii medicale ce se acordă populaţiei în sistemul asigurărilor sociale de sănătate.
 Din 59 de comisii de specialitate câte existau până în prezent, numărul acestora a fost redus la 30, ca urmare a restructurări.
 Comisia de strategie terapeutică, alcătuită din şefii comisiilor de specialitate, propune strategii şi politici în domeniul asistenţei medicale şi sănătăţii publice. (Rompres)

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!