14 iunie: Ziua Mondială a Donării de Sânge

on . . Accesări: 2040

Anul acesta Ziua Mondială a Donării de Sânge va fi găzduită de National Blood Service (NBS) în 14 iunie, zi dedicată în memoria lui Karl Landsteiner (ziua lui de naştere), omul de ştiinţă care a descoperit grupele de sânge ABO. Va fi o excelentă ocazie de a mulţumii tututor donatorilor devotamentul şi sprijinul acordat, sub titlul: „Celebriting the gift of blood”.

Celebrităţi din întrega lume vor onora cu prezenţa lor masa festivă organizată la London de către WHO (World Health Organization), iar toţi cei prezenţi vor fi încurajaţi să-şi aducă aminte şi să povestească evenimente sau întâmplări despre viaţa celori „salvaţi” de sânge.
  Peste 80 de milioane de unităţi de sânge sunt donate anual în întreaga lume, dar numai 38% sunt colectate din arii mai puţin dezvoltate, unde trăiesc 82% din populaţie.
  Nevoia de sânge este universală şi constantă, aproape toţi dintre noi cunoscând cel puţin o persoană care necesită transfuzie din cauza unui cancer sau alte boli.
  Dacă ai 17-60 de ani, eşti în stare de sănătate normală, cu greutatea corporală peste 50 de kg, ai putea să donezi sânge, poate ai salva viaţa unui om...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!