100% copii obezi până în 2044?

on . . Accesări: 2204

Reclamele de la televiziune şi din ziar promovează insistent produsele alimentare dietetice, precum şi importanţa exerciţiilor fizice pentru sănătate. Însă, în ciuda acestor eforturi, procentul persoanelor obeze, atât adulţi cât şi copii este în continuă creştere, cercetătorii afirmând că fiecare adult şi copil din SUA va fi obez până în 2044 (dacă rata de creştere actuală se menţine). Problema este că a crescut numărul activităţilor care invită copii la sedentarism (uitat la televizor, lucrat la calculator, jocuri video, etc). Statisticile arată o creştere de 3-4 ori a procentului de copii şi adolescenţi obezi din 1980 încoace. Încercând să explice aceste cifre, s-a emis teoria existenţei unei incompatibilităţi între genele umane şi presiunea socială.
Studiile efectuate pe şoareci arată că o perioadă de 48 de ore de inactivitate duce la creşterea semnificativă a numărului de celule adipoase din organism, precum şi la reducerea sensibilităţii la insulină.
Cercetătorii sunt de părere că medicii ar trebui să interogheze pacienţii mai mult despre exerciţiile fizice efectuate decât despre fumat şi consum de alcool.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!