Circa 3.000 de creiere expuse într-o "cerebrotecă" din Lima

on . . Accesări: 4520

O "cerebrotecă", un muzeu în care sunt expuse circa 3.000 de creiere care prezintă leziuni sau diverse tipuri de boli, tocmai şi-a deschis porţile la Lima la iniţiativa Institutului naţional pentru ştiinţe neurologice (INCN), relatează AFP. Creierele, unele conservate chiar din 1942, sunt dispuse în vase umplute cu formol pe etajere care urcă până la tavan. Una dintre săli impresionează în mod

acolo, sunt regrupate 300 de creiere ale victimelor cancerelor, infecţiilor, infarctelor, hemoragiilor, precum şi fetuşi de copii ciclopi sau hidrocefali. 
 Directoarea muzeului este dr.Diana Rivas, un neurolog aparent fragil, însă o profesionistă care realizează 100 de autopsii pe an şi evaluează creierele pentru a decide dacă merită expuse.
 "Pentru mine, e ca şi cum aş curăţa cartofi", a declarat ea, arătând un imens bisturiu de 30 de centimetri lungime.
 Doctorul Rivas le explică vizitatorilor într-un parcurs de o oră misterele cancerelor şi funcţionarea neuronilor. Muzeul expune, de asemenea, creierul unui pacient victimă a bolii Creutzfeld Jacob cunoscută ca boala vacii nebune, precum şi creierele unor foşti bolnavi de SIDA, Alzheimer, etc.(Rompres)

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!