Peste 500 de infecţii respiratorii şi pneumonii, într-o singură săptămână în judeţul Harghita

on . . Accesări: 5423

Peste 500 de cazuri de infecţii respiratorii şi pneumonii au fost înregistrate în judeţul Harghita într-o singură săptămână. ªeful Compartimentului Epidemiologic din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Lazar Cecilia, a declarat că săptămâna trecută medicii de familie din judeţ au raportat  442 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) şi 65 de pneumonii. În această  perioadă, însă, nici o persoană nu s-a îmbolnăvit de gripă. Numărul îmbolnăvirilor de infecţii respiratorii ar putea fi mai mare din cauză că multe persoane preferă să se trateze acasă, folosind metode tradiţionale.
 Dr. Lazar Cecilia a ţinut să precizeze că numărul de cazuri se situează în limita normală pentru această perioadă a anului, caracterizată de temperaturi scăzute şi diferenţe mari de temperatură de la noapte la zi. Numai săptămâna trecută, la Serviciul de Ambulanţă s-au înregistrat aproape 60 de cazuri de stări febrile, persoanele în cauză având nevoie de ajutor medical de urgenţă.
  În Harghita au fost vaccinate aproximativ 20.000 de persoane prin programul Ministerului Sănătăţii. Totodată, mulţi harghiteni şi-au cumpărat singuri vaccinul.
 De la începutul anului, în Harghita temperaturile au fost extrem de scăzute, situându-se de multe ori în jurul  valorii de minus 30 de grade Celsius.(Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!