Aproximativ 60.000 de persoane din judeţul Mureş figurează ca neasiguraţi

on . . Accesări: 5643

Aproximativ 60.000 de persoane din judeţul Mureş figurează ca neasiguraţi sau nu sunt înscrişi pe listele medicilor de familie, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Silviu Morariu. El a precizat că nu există o evidenţă clară în privinţa numărului de asiguraţi, deoarece există zone neacoperite cu medici, dar şi localităţi în care numărul de cetăţeni

înscrişi pe listele medicilor de familie  depăşeşte numărul total al cetăţenilor din comunele respective.
   "Există un decalaj în datele avute la dispoziţie în ceea ce priveşte numărul de asiguraţi", a spus el. Acesta susţine că baza de date nu este exactă şi că este un fenomen scăpat de sub control. Silviu Morariu a precizat că intenţionează să desfiinţeze punctele de lucru secundare şi să înfiinţeze noi posturi în zonele defavorizate, din punct de vedere al medicilor de familie, pentru o arondare corectă a populaţiei.
  ªeful DSP Mureş a spus că a convocat o comisie care să examineze acoperirea tuturor zonelor din judeţ cu medici de familie, stabilirea numărului necesar de medici şi de sedii. Dr. Morariu a adăugat că DSP Mureş va declanşa o campanie de atragere a medicilor tineri în zonele rurale, unde să li se ofere locuinţe de serviciu sau a un spor salarial de până la 60 la sută.
  "Aproape în fiecare comună rămâne populaţie care are dreptul de a fi asigurată, dar nu e pe lista pacienţilor, din lipsă de implicare în această problemă", a afirmat Morariu.(Rompres)

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!