Nici un spital din judeţul Timiş nu va fi închis, declară Eugen Nicolăescu

on . . Accesări: 4706

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Timişoara, că reforma sanitară nu vizează închiderea nici unui spital din judeţul Timiş. Potrivit oficialului, în perioada următoare, unităţile sanitare din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara vor finaliza analizele privind reorganizarea de secţii şi de număr de paturi pe anumite secţii.Totodată, Eugen Nicolăescu a precizat că în judeţele Arad şi Caraş Severin se vor construi spitale  judeţene noi, iar la Hunedoara se va reabilita şi dezvolta spitalul judeţean deja existent.
 În ceea ce priveşte judeţul Timiş, aici se va construi un spital regional de urgenţă nou ce va fi dat în folosinţă la 31 martie 2008, iar autorităţile sanitare din judeţ urmează să analizeze posibilele destinaţii ale clădirii în care funcţionează actualul spital judeţean, în care, cel mai probabil, vor fi mutate secţii şi clinici din imobilele revendicate şi retrocedate.
 Lucrările de reabilitare ale acestor unităţi de sănătate din vestul ţării vor începe la finele acestui an, după ce va fi selectat consultantul internaţional, în prezent ministerul aflându-se în faza de licitaţie. (Rompres)

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!