Ministrul Sănătăţii l-a revocat din funcţie pe managerul Institutului Cantacuzino

on . . Accesări: 2400

06iordachel agerpres d1dbdc6c59 rsMinistrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu l-a revocat pe Radu Iordăchel din funcţia de manager al Institutului 'Cantacuzino'. Nicolăescu a explicat miercuri în conferinţă de presă că în urma constatării de deficienţe în conducerea Institutului, a cerut o întrevedere cu Consiliul de Administraţie şi Comitetul director pentru o analiză profundă a situaţiei de la 'Cantacuzino'.

După discuţia avută săptămâna trecută cu membrii organismelor de conducere, ministrul Sănătăţii a solicitat administratorilor să-şi asume responsabilitatea pentru situaţia neclară şi nesatisfăcătoare de la Institut. Cu această ocazie, au fost operate schimbări şi în componenţa Consiliului de Administraţie, a spus ministrul.

Membrii CA s-au întrunit la sfârşitul săptămânii precedente şi după o evaluare complexă au propus demiterea directorului general.

Disfuncţiile semnalate de raportul Consiliului de Administraţie înaintat ministrului Sănătăţii se referă atât la aspecte de ordin legal, juridic şi organizatoric, cât şi la absenţa oricărei strategii de dezvoltare şi a oricăror soluţii manageriale. Acestea au fost confirmate ulterior şi de raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii.

Institutul 'Cantacuzino' a obţinut autorizaţie pentru Laboratorul de Control al Calităţii.

Între neregulile semnalate se numără: nepunerea în aplicare a măsurilor de reorganizare asumate de directorul general, care priveau politica de personal, precum şi a altor măsuri organizatorice necesare funcţionarii Institutului; neaplicarea hotărârii judecătoreşti cu privire la plata unor drepturi salariale câştigate în instanţă, ceea ce constituie infracţiune; scoaterea la concurs a unor posturi înainte de intrarea în vigoare a organigramei şi organizarea concursului fără respectarea reglementărilor legale.

Alte nereguli vizează modificarea unor procese-verbale ale şedinţelor CA, neconvocarea comitetelor de direcţie pentru a pune în aplicare hotărârile CA şi neîndeplinirea angajamentelor privind demararea negocierilor contractului colectiv de muncă, grave probleme de implementare în cazul mai multor proiecte finanţate din fonduri europene derulate de Institut.
De asemenea, lipsa de viziune a directorului general şi absenţa unui plan de redresare pe termen scurt, mediu şi lung au avut un impact negativ asupra funcţionării Institutului "Cantacuzino", se susţine în raport.

Institutul Cantacuzino va relua producţia de vaccinuri.

Potrivit documentului, directorul general a ignorat din punctul de vedere managerial probleme esenţiale ale Institutului 'Cantacuzino' şi nu a identificat nicio soluţie pentru achitarea datoriilor sau realizarea de venituri suplimentare, care să asigure buna funcţionare a acestuia.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!