Institutul 'Cantacuzino' a obţinut autorizaţie pentru Laboratorul de Control al Calităţii

on . . Accesări: 3236

vaccin 41165100 rsInstitutul Naţional de Cercetare Dezvoltare "Cantacuzino" a obţinut autorizaţie din partea Agenţiei Naţionale a Medicamentului pentru Laboratorul de Control al Calităţii, ceea ce va permite producerea vaccinului antigripal anul acesta în România, informează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a precizat că obţinerea autorizaţiei înseamnă, de fapt, pe lângă repornirea ariei de vaccin antigripal, mai ales salvarea Institutului 'Cantacuzino'.

Ministrul a mai menţionat şi faptul că pentru începerea producţiei pentru celelalte produse este necesar ca Agenţia Naţională a Medicamentului să reînceapă acreditarea, proces care este de durată.

Vaccinarea in Romania.

De exemplu, în ceea ce priveşte vaccinul BCG, împotriva tuberculozei, Eugen Nicolaescu a explicat că, din nefericire, în anul 2010, toate licenţele Institutului Cantacuzino au fost depuse la Agenţia Naţională a Medicamentului, institutul nemaiavând posibilitatea de a continua producţia de vaccin. Astfel, pentru reluarea producţiei este nevoie de o noua procedura de acreditare, care durează între unu şi trei ani.

Institutul Cantacuzino va relua producţia de vaccinuri.

"La sfârşitul lunii mai 2013, Guvernul României, la iniţiativa Ministerului Sănătăţii, a redat rolul strategic Institutului 'Cantacuzino', oferindu-i statutul de serviciu de interes economic general. Astfel, pentru prima dată, prin Hotărâre de Guvern, Institutul 'Cantacuzino' a devenit un Laborator de referinţă regional pentru supravegherea gripei", se mai arată în comunicatul MS.

Plan Naţional de Intervenţie pentru prevenirea îmbolnăvirii în masă a populaţiei.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!