Accesul pacienţilor la medicaţie discutat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, cu conducerea ARPIM

on . . Accesări: 2913

drugs rsÎmbunătăţirea accesului pacienţilor la medicaţie şi introducerea noii liste de medicamente compensate, au fost principalele teme discutate de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, şi secretarul de stat Adrian Pana, cu conducerea ARPIM.

Potrivit unui comunicat în cadrul întâlnirii părţile au revăzut calendarul de lucru pentru definitivarea listei de medicamente compensate, astfel încât la începutul lunii iulie să poată fi gata HG-ul privind noua lista de medicamente compensate.

''Ministrul a transmis conducerii ARPIM că îşi doreşte creşterea accesului pacienţilor români la medicamente inovative şi accesibile pentru pacienţi, în condiţii de eficienţă economică pentru bugetul sănătăţii. De aceea, împreună cu toţi partenerii, producători, importatori şi distribuitori de medicamente, producători de medicamente generice, medici, dar şi asociaţiile de pacienţi, se va definitiva în interesul pacientului lista de medicamente compensate, care nu a mai fost reactualizată din primul mandat al ministrului Eugen Nicolaescu'', se adaugă în comunicatul citat.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!