Imitrex STATdose System-noua injecţie pentru tratamentul migrenei

on . . Accesări: 4087

Persoanele care suferă de episoade repetitive şi neplăcute de migrenă vor avea la îndemână de acum înainte noua formulă de injecţie a sumatriptanului, Imitrex STATdose System®, un produs al firmei GlaxoSmithKline, aprobat recent de FDA, care permite administrarea unei doze de 4 mg de sumatriptan şi este indicat în tratarea episodului acut de migrenă însoţit sau nu de aură, efectul fiind resimţit după 10 minute.
 Circa 28 de milioane de persoane din America suferă de migrenă, a cărei intensitate poate varia mult de la o persoană la alta şi de la un atac la altul, motiv pentru care şi tratamentul trebuie ajustat în mod corespunzător. Având în vedere faptul că episoadele frecvente de migrenă pot perturba semnificativ activitatea zilnică a persoanei respective, este foarte important să existe mai multe alternative terapeutice la îndemână.
 Medicamentele administrate pe cale orală sunt şi ele eficiente la mulţi pacienţi, dar în anumite tipuri de migrenă, cum ar fi migrena de dimineaţa (persoana se trezeşte cu o durere de cap moderată-severă) sau migrena însoţită de greţuri şi vărsături (aproximativ 92% a bolnavilor afirmativ au prezentat greţuri cel puţin o dată în cursul unui episod de migrenă, 68% au prezentat greţuir şi vărsături), o formă injectabilă ar fi mult mai conveniabilă şi mai eficientă pentru bolnavi.
 Imitrex STATdose System include două mici cartuşuri conţinând câte o doză de 4 mg de sumatriptan, care permite autoinjectarea uşoară (subcutanat) a substanţei de către pacient, prin apăsarea unui buton. Conform studiului publicat în Headache, 88% a pacienţilor chestionaţi în legătură cu Imitrex erau de părere că noua formulă este uşor de folosit.
 „Imitrex STATdose System oferă pacienţilor o alternativă simplă şi eficientă pentru tratarea rapidă a cefaleei de multe ori extrem de chinuitoare”, afirmă prof.dr.Robert Kaniecki, directorul Centrului de Cefalee din cadrul Universităţii Pittsburgh, „pacienţii care suferă de migrenă însoţită de greţuri şi vărsături de multe ori necesită tratament injectabil, aceştia în special prezentând o toleranţă scăzută pentru medicaţia per orală. Pe de altă parte medicamentele administrate sub formă de injecţie evită tractul gastrointestinal şi ajung mult mai repede în circulaţie, un lucru foarte important mai ales la bolnavii cu migrenă matinală”.
 Eficacitatea şi siguranţa produsului a fost testată în cadrul a trei studii clinice mari, randomizate, dublu-orb. Într-unul dintre studii, la care au participat 577 de pacienţi cu migrenă moderată-severă şi care au fost trataţi cu Imitrex injecţii 4 mg sau placebo s-a observat ameliorarea importantă sau dispariţia cefaleei la 67% dintre bolnavi într-o oră, efectul instalându-se deja după primele 10 minute de la administrare (versus 25% după placebo).
 Persoanele care suferă de boli cardio-vasculare, care prezintă antecedente de atac vascular cerebral sau de atacuri tranzitorii sau sunt hipertensivi nu ar trebui să folosească produsul. 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!