Tratamentul homeopatic în candidoză

on . . Accesări: 37290

homeo_7.jpgCandidoza este o afecţiune provocată de un fung (o ciupercă), care se găseşte într-o mică cantitate în tubul digestiv uman, fiind un participant (printre mulţi alţii) în procesul de digestie umană. Multiplicarea acestei ciuperci se produce în situaţia în care supravieţuirea ei este ameninţată. Atunci ea eliberează în cantitate mare spori, din care ies alte ciuperci şi astfel invadează suprafeţe întinse ale mucoaselor. Tratamentele cu antibiotice, indiferent de motivul pentru care sunt indicate, reprezintă cauza nr. 1 a candidozelor digestive, locale sau sistemice.
Oboseala, suprasolicitarea, fumatul şi consumul de alcool sunt alţi factori favorizanţi în apariţia candidozelor, întrucât ciuperca preferă mediul acid al organismului omenesc, pe care îl creează aceste obiceiuri sau circumstanţe.
În tratamentul unei candidoze, indiferent de localizarea acesteia, este esenţială re-echilibrarea dietei şi a stilului de viaţă. O alimentaţie mai blândă, lipsită de acidifiante şi substanţe chimice de sinteză, precum şi mai multă odihnă şi relaxare – sunt esenţiale în reuşita tratamentului.
Homeopatia propune un remediu tip nosod, preparat chiar din Candida albicans, numit Candida. Schema pe care o folosesc frecvent la cabinet, în candidoza vaginală, dar şi în candidozele bucale este o schemă cu diluţii „în scară”, crescătoare, din preparatul homeopatic Candida.
Astfel, folosesc trei diluţii succesive ale preparatului.
Pot începe cu Candida CH5, 3 granule o dată pe zi, zilnic, 2-3 săptămâni, apoi Candida CH7, 3 granule o dată pe zi, zilnic, alte 3 săptămâni şi Candida CH9, 3 granule o dată pe zi, alte 3 săptămâni.
În cazul unei infestări masive, cu simptome supărătoare, se poate continua cu diluţiile mai mari, Candida CH15 şi Candida CH30 , pentru alte 3 săptămâni fiecare.
Dacă lipsesc unele dintre diluţiile de mai sus din farmacie, pot alege oricare trei diluţii succesive disponibile (7, 9, 15 sau 9, 15, 30). Rezultate bune se obţin cu oricare dintre aceste combinaţii.
Dacă această schemă homeopată se asociază cu remediul homeopatic de constituţie sau de stare al persoanei, selectat în urma unei consultaţii medicale minuţioase, şansele de succes sunt cele mai mari.
Tratamentul homeopat se poate asocia foarte bine cu schemele de Extracte gemoterapice sau cu preparate fitoterapice tip Mira sau Plantagingival (Plantextrakt) în situaţia localizării bucale a Candidozei.
Nu trebuie uitat însă, că esenţial pentru rezultatul bun al tratamentului unei candidoze rămâne reechilibrarea stilului de viaţă al persoanei – pentru că dezechilibrul imunităţii locale şi al pH-ului mucoaselor şi al sângelui au fost cele care au permis apariţia bolii.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!