Phosphoricum acidum - remediul stărilor de epuizare emoţională

on . . Accesări: 32044

depresie.jpgRemediile homeopatice preparate din acizi sunt indicate în special în stări de slăbiciune accentuate, localizate la diferite niveluri – fizic, mental, emoţional etc. Dintre acestea Phosphoricum acidum, remediul homeopatic preparat din acidul fosforic este principalul remediu indicat în mari suferinţe emoţionale, care duc până la stări de epuizare.
Este indicat în stări de colaps declanşate de mâhnire, de boală sau de abuz de droguri ori alcool. De asemenea, este indicat în stări de colaps, de epuizare după o diaree trenantă sau orice altă pierdere de lichide biologice (împreună cu remediul China).
Phosphoricum acidum este un remediu al suferinţei, indicat mai cu seamă atunci când pacientul este copleşit de durerea pierderii pe care a îndurat-o, fiind incapabil de a mai reacţiona în vreun fel. Mâhnirea îl transformă într-o persoană slabă, apatică, obosită, epuizată, care răspunde la întrebări cu o mare lentoare.
Deprimat şi indiferent, personalitatea lui îşi pierde orice însufleţire, în ochii lui este stinsă lumina şi pare că nu mai are nici o urmă de viaţă în el. Durerea, suferinţa trec undeva în subsidiar, ceea ce domină în mod caracteristic tabloul de remediu fiind starea de colaps, de epuizare (nu se poate ridica din pat).
Aşa cum am precizat deja, nu numai mâhnirea şi durerea pierderii pot duce la o stare de Acidum phosphoricum, ci şi alte evenimente precum bolile debilitante, cum ar fi mononucleoza sau o diaree cronică. De asemenea, consumul excesiv de droguri sau alcool pot genera un tablou similar.

Persoana stă la pat, fără putere, vrea doar să zacă şi să se uită la televizor. Se simte mai bine după ce doarme, chiar şi numai după un pui de somn.
Are durere de cap, cu senzaţia de greutate, precum o povară care apasă pe cap. Apare de cele mai multe ori o cădere sau albire a părului declanşate de suferinţă. Se produce chiar căderea părului din regiunea sprâncenelor, pieptului sau altor zone de pe trunchi (asemănător cu remediul Selenium).
Adulţii nu mai pot avea contact sexual, care îi agravează foarte tare, iar de multe ori din cauza slăbiciunii prezintă impotenţă cu ejaculare fără erecţie.

Administrarea remediului în situaţiile mai sus prezentate determină refaceri spectaculoase şi reechilibrări atât fizice, cât şi emoţionale.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!