Avena sativa, remediul homeopatic din ovăz

on . . Accesări: 21858

insomnia_2.jpgDin familia Gramineelor, se foloseşte în homeopatie ovăzul, cunoscut sub denumirea latină de Avena sativa drept un remediu mult utilizat în câteva situaţii specifice. Principalele sale indicaţii sunt următoarele: acţiune selectivă asupra creierului şi sistemului nervos, cu influenţarea favorabilă a nutriţiei acestora. Indicaţiile principale sunt: epuizare nervoasă, debilitate sexuală, stare de slăbiciune marcată, insomnie cu epuizare nervoasă sau datorită epuizării nervoase şi slăbiciunii persoanei; insomnie cronică

Acţiune de sprijin a renunţării la droguri, precum morfina sau heroina şi altora (cocaina, marijuana, tranchilizante sau sedative). Acţiune de sprijin a renunţării la alcool. Autorii homeopaţi utilizează în acest scop tinctura mamă de Avena sativa sau diluţiile joase, administrate în doze zilnice frecvente (3-4 doze pe zi), cu reducerea treptată a substanţei care a dat depedendenţa.

Palpitaţii nervoase, epuizare nervoasă generală ; reumatism cardiac, care se însoţeşte de stare de slăbiciune şi palpitaţii

Tremur nervos care apare la vârstnici, ca urmare a stării generale de epuizare ; poate fi un tratament adjuvant în boala Parkinson, în coree şi epilepsie.

Indicată în tulburări ale funcţiei genitale masculine, asociate sau întreţinute de o stare generală de nervozitate şi tremur interior. 

Principala sa acţiune este anti-nevrotică, de liniştire a sistemului nervos într-o manieră remarcabilă.
Se poate administra în cure scurte, Avena sativa CH7, 3 granule de 2-3 ori pe zi, câte o lună de zile. În situaţii specifice, se pot administra diluţii mai mari, Avena sativa CH15 sau CH30, o dată pe zi, 14-21 zile.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!