Candida parapsilosis - remediul homeopatic frecvent folosit în leucoree

on . . Accesări: 17422

plx.jpgCandida parapsilosis este un micro-organism tip fung, implicat în multe dintre infecţiile identificate la om în ultimii ani. A fost identificată atât în secreţii respiratorii, urinare, gastrice, cât şi în sânge, în vagin, în oro-faringe, pe piele, în scaun, în urechi şi în unghii. Se găseşte la nivelul vaginului mai puţin frecvent decât Candida albicans, dar ca remediu homeopatic poate fi folosită pentru orice tip de infecţii micotice. Majoritatea celor infectaţi cu Candida au apărarea imunitară scăzută prin folosirea excesivă a antibioticelor şi steroizilor, sau ca urmare a anumitor proceduri operatorii.
Principalele simptome pe care se prescrie remediul Candida sunt: apariţia unei leucoreei brânzoase, alb-lăptoase, abundente, cu iritaţie locală şi mâncărimi. Prezenţa simptomelor digestive precum balonări, plenitudine, crampe ale stomacului şi abdomenului. Prezenţa frecventă a unei eczeme la nivelul pielii capului, roşie, pruriginoasă, care se descuamă şi prezintă o senzaţie de mâncărime intensă.
Persoana care are nevoie de Candida este foarte obosită şi are o senzaţie de fragmentare a minţii. Nu se poate concentra, se plânge de confuzie mentală şi de o senzaţie de plutire. Poate avea momente de iritabilitate neobişnuită, cu explozii de furie la incident minore. Datorită confuziei apar probleme cu memoria şi de multe ori pronunţă greşit cuvintele, sau se gândeşte la ceva şi spune altceva.
Se indică remediul Candida atunci când apetitul persoanei este crescut, când are sete intensă şi simte nevoia de sare, de murături şi usturoi în mod special.
Persoana poate avea şi dureri de cap, ca nişte bătăi, mai ales la nivelul frunţii, agravate dacă stă direct la soare. Aceste dureri pot fi sau nu însoţite de ameţeli şi bufeuri de căldură, şi sunt ameliorate în aer liber.
Schema cea mai folosită în cabinet, atunci când persoana prezintă cele mai multe dintre simptomele de mai sus este schema în scară: Candida CH5, 3 granule seara, zilnic, până la terminarea flaconului, urmată de Candida CH7, 3 granule seara, zilnic, iar după ce se termină şi cel de-al doilea flacon, se va trece la Candida CH9, 3 granule zilnic, seara, până la finalului celui de-al treilea tub. Dacă simptomele sunt foarte intense sau gradul de suprapunere al tabloului clinic al persoanei este foarte mare peste descrierea de mai sus (a simptomelor obţinute din proving-ul homeopat), atunci se pot administra cele trei diluţii joase de Candida de 2 sau 3 ori pe zi, zilnic, trecerea spre diluţia superioară făcându-se într-un interval mai scurt de timp. Scara de diluţii se poate continua cu Candida 15 şi 30 CH, dacă este necesar, funcţie de simptomele pacientului, evoluţia sa şi răspunsul la tratamentul anterior.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!