Tratamentul homeopatic al polipilor

on . . Accesări: 30427

Vegetaţiile adenoide sau polipii reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă copiii mici, mai ales cei care suferă de episoade repetate de infecţii respiratorii tip rino-faringită. Manifestările cele mai neplăcute ale polipilor sunt obstrucţia nazală aproape permanentă (copiii respiră aproape numai pe gură, uită practic să respire pe nas), însoţită de multe ori de tulburări ale auzului şi de dificultăţi
şcolare (datorită problemelor de oxigenare a creierului apar dificultăţi de concentrare şi de memorie). Medicina clasică are o soluţie standard pentru polipi – operaţia. Singura problemă este rata mare de recidivă a polipilor (ştiu copii care au fost operaţi de 3 sau 4 ori, după care polipii iar s-au refăcut). Soluţia pe care o propun în prezentul articol pentru această problemă supărătoare este homeopatia.
Homeopatia are în panoplia remediilor sale multiple „instrumente” care sprijină organismul pentru rezolvarea acestei probleme neplăcute.
Pentru medicul homeopat, medicamentul homeopatic care acţionează cel mai bine atât pentru micşorarea volumului polipilor, cât şi pentru prevenţia apariţiei şi creşterii acestora îl reprezintă medicamentul de constituţie, care se potriveşte cel mai bine structurii fizice şi reacţiei copilului la factorii de mediu. Acest medicament se identifică în urma unei consultaţii amănunţite. Copilul va primi la final un medicament homeopatic numit Calcarea carbonica, sau Pulsatilla, sau Natrium muriaticum sau Lycopodium sau Tuberculinum sau oricare altul din cele peste 3000 de remedii existente la ora actuală.
Dar în acelaşi timp, medicul homeopat poate decide asocierea cu o serie de remedii homeopatice mai mici, dar foarte utile, care pot ajuta la reacţia mai rapidă a organismului.
Am prezentat o serie de remedii homeopatice în articole apărute în rubrica noastră.
Astfel de remedii mici, dar utile, pentru tratamentul vegetaţiilor adenoide sunt Lemna minor CH5, 3 granule de 2 ori pe zi, timp de 2-3 luni de tratament. Este indicat pentru copiii care răcesc frecvent, la cea mai mică expunere la frig, în special în zona nasului sau gâtului. Sunt copii care dezvoltă frecvent secreţii nazale cronice şi polipi.
Alt remediu pentru polipi este Agraphis nutans CH5, 3 granule de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara. Frecvent este indicat la copiii la care răceala din nas şi gât trece foarte repede la urechi, copii care prezintă dificultăţi de auz, din cauza unor polipi bine dezvoltaţi.
Alt remediu util pentru vegetaţiile adenoide ar fi Teucrium marum CH5, 3 granule de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, 2-3 luni. Pe lângă tendinţa la frecvente răceli în zona nasului şi gâtului, acesti copii sunt frecvent infestaţi cu paraziţi (tip Giardia sau alte tipuri).
Un alt remediu util, în special pentru polipi care blochează frecvent nara dreaptă, cu mucoasa nazală uscată şi secreţii pe peretele posterior al faringelui, la un copil obosit şi lipsit de vlagă este Kalium nitricum CH5 sau CH7, 3 granule de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, 2-3 luni.
Un remediu care este de gradul 3 în repertoriu pentru polipii nazali este Sanguinaria. Indicată în special la o persoană pletorică, cu tendinţă spre frecvente congestii, cu obstrucţie nazală accentuată şi senzaţie de arsură interioară, însoţită de cele mai multe ori de o rinită alergică şi nu de puţine ori de cefalee tip hemicranie dreaptă, Sanguinaria CH5 sau CH7, 3 granule de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, poate ajuta la tratamentul vegetaţiilor adenoide având caracteristicile sale.
  
 Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!