Tratamentul cu gemoterapie în mononucleoza infecţioasă

on . . Accesări: 11194

nuc.jpgRecent am primit solicitarea de o colegă să o ajut cu o schemă de tratament gemoterapic pentru un pacient tânăr cu o formă deosebit de severă de mononucleoză. Starea generală a pacientului era atât de slăbită, încât nu avea puterea de a răspunde la întrebări pentru a putea realiza un interviu homeopat şi a prescrie un tratament corespunzător. De aceea, colega mea s-a decis să-i administreze remedii gemoterapice, care să sprijine starea generală a organismului, imunitatea şi să aibă un efect drenor asupra ganglionilor limfatici, sediul de acţiune al mononucleozei.
Studiind compendiul lui Pitera, care oferă mai multe soluţii pentru tratamentul acestei afecţiuni, am stabilit împreună o strategie de tratament pentru pacient, în care au fost incluse următoarele preparate:
Extractul din muguri de Nuc- Juglans regia MG=D1, pentru acţiunea lui anti-inflamatorie şi cicatrizantă şi tropismul lui limfatic determinant. Pentru ehilibrarea hiper-gama-globulinemiei şi pentru acţiunea anti-inflamatorie şi anti-supurativă. Pentru acţiunea lui tonică asupra stării generale fizice şi mai ales emoţionale (este util pentru scos un subiect dintr-o stare de văicăreală şi indolenţă).
Extractul din mlădiţe de Cătină roşie- Tamarix gallica MG=D1, pentru acţiunea protectoare splenică, stimulatoare imunitară, pentru acţiunea tonică generală (în stări de slăbiciune, în stări de scădere ponderală şi de inapetenţă)
Extractul din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, marele remediu anti-inflamator, stimulator imunitar, anti-infecţios, tonic al SR şi întăritor al organismului.
Schema de mai sus, în situaţia acută, a fost administrarea la 2 ore interval, a alternanţei dintre cele 3 remedii, în timpul zilei, timp de 4-5 zile, în perioada acută.
Apoi, pentru că situaţia s-a îmbunătăţit şi starea generală a pacientului a devenit net mai bună, a reapărut pofta de mâncare şi s-au atenuat simptomele respiratorii (durerea faringiană, tumefacţia ganglionară) şi cele generale, s-a continuat cu administrarea câte unui remediu dimineaţa, prânz şi seara, timp de alte 3 săptămâni.
Pacientul a fost un tânăr de 23 ani, care a răspuns relativ repede şi constant la tratamentul cu gemotertapice, de aceea nu s-a mai intervenit cu un alt tratament. Această situaţie este o foarte bună exemplificare a unei situaţii în care gemoterapia poate fi utilizată într-o afecţiune acută.
Ca strategie, pacientul nostru va beneficia în convalescenţă de o perioadă de până la 2-3 luni de tratament cu alte preparate:
Extractul din muguri de Porumbar – Prunus spinosa MG=D1, dimineaţa, cu efect anti-astenic, tonic general, regenerator şi de refacere imunitară după viroze
Extractul din muguri de Stejar – Quercus pedunculata MG=D1, prânz, cu efect tonic general asupra energiei fizice şi emoţionale, stimulator de suprarenală şi efect anti-stres şi
Extractul din muguri de Nuc – Juglans regia, seara
Am decis păstrarea Extractului de muguri de Nuc în strategia de tratament pentru că este nevoie de o perioadă mai lungă de drenaj a sistemului limfatic şi a ganglionilor afectaţi de virus. ªi pentru a exista o protecţie permanentă împotriva unei alte „invazii” ganglionare cu un alt germen, în perioada atât de vulnerabilă a convalescenţei.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!