Multe
paciente mi se plâng de vasele sparte pe picioare, uneori şi pe
corp sau pe faţă (de unde mai poarta numele şi de cuperoză). Această
problemă apare frecvent ca urmare a unei deficienţe de vitamina C, una
dintre cele mai sensibile vitamine, care dispare imediat din fructele
şi
legumele prelucrate termic sau chiar după o perioadă mai lungă de
depozitare. Tratamentul principal îl reprezintă o alimentaţie care să
conţină alimente
„vii” şi proaspete, orice fel de salate, rădăcinoase, legume şi fructe
preparate sub formă de salate sau sucuri.
Atunci când problema este deja avansată şi deranjantă, maceratele glicerinice pot fi de mare ajutor. Principala combinaţie indicată în această situaţie este cea dintre Extractul din mlădiţe de Afin- Vaccinium myrtillus MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa şi Extractul din muguri de Castan sălbatic- Aesculus hippocastanum MG=D1, 2 ml în apă, seara, timp de 1-2 luni. Principala indicaţie clinică a acestei combinaţii de preparate este microarteriopatia şi stări de fragilitate şi permeabilitate capilară alterate.
Pe lângă aceste preparate ar fi indicată şi o suplimentare cu vit C 1g pe zi, minim 14 zile. Principalele surse autohtone de vitamina C sunt fructele de pădure, în special cătina, dar şi coacăzele negre, afinele, zmeura şi murele. De câte ori aveţi ocazia să mergeţi în pădure în această perioadă a anului, nu ezitaţi să faceţi o cură de adevărată sănătate cu fructele din Munţii Carpaţi.
Dr. Sorina Soescu
Atunci când problema este deja avansată şi deranjantă, maceratele glicerinice pot fi de mare ajutor. Principala combinaţie indicată în această situaţie este cea dintre Extractul din mlădiţe de Afin- Vaccinium myrtillus MG=D1, 2 ml în apă, dimineaţa şi Extractul din muguri de Castan sălbatic- Aesculus hippocastanum MG=D1, 2 ml în apă, seara, timp de 1-2 luni. Principala indicaţie clinică a acestei combinaţii de preparate este microarteriopatia şi stări de fragilitate şi permeabilitate capilară alterate.
Pe lângă aceste preparate ar fi indicată şi o suplimentare cu vit C 1g pe zi, minim 14 zile. Principalele surse autohtone de vitamina C sunt fructele de pădure, în special cătina, dar şi coacăzele negre, afinele, zmeura şi murele. De câte ori aveţi ocazia să mergeţi în pădure în această perioadă a anului, nu ezitaţi să faceţi o cură de adevărată sănătate cu fructele din Munţii Carpaţi.
Dr. Sorina Soescu