"Sănătate şi speranţă", pentru persoanele afectate de inundaţii

on . . Accesări: 4761

Sensiblu continuă campania "Sănătate şi speranţă", începută anul trecut, şi prin Fundaţia Sensiblu face o donaţie constând în lapte praf şi încălţăminte pentru copiii din satele sinistrate din judeţele Călăraşi şi Dolj. Astfel, aproximativ 25.000 de perechi de încălţăminte pentru copii şi adulţi, cântărind peste 20 de tone a fost trimisă în şapte transporturi în comunele din judeţele Călăraşi şi Dolj: Mănăstirea, Chiselet, Spanţov, Bechet, Măceşu de Jos şi Rast. Ca urmare a
situaţiei create după viiturile produse săptămâna trecută, Sensiblu a hotărât trimiterea unui transport de medicamente pentru uz general folositoare celor câteva sute de sinistraţi din judeţul Bistriţa-Năsăud. De asemenea, Sensiblu va susţine financiar refacerea dispensarului din comuna Târlişua, cea mai afectată localitate din judeţ, astfel încât sătenii să beneficieze de asistenţă medicală în noul dispensar, în cel mai scurt timp.
 Prin intermediul Ministerului Sănătăţii, peste 30.000 cutii de lapte praf şi 5.000 de biberoane vor ajunge în perioada următoare în mai multe zone ale ţării, inclusiv în regiunile calamitate menţionate.
 "Este pentru al doilea an consecutiv, când Sensiblu, prin Fundaţia Sensiblu, are o contribuţie semnificativă la restabilirea normalităţii în zonele afectate de inundaţiile masive de anul trecut şi anul acesta", a spus Claudiu Opran, director general al Sensiblu.
 În 2005, timp de două luni, medici, farmacişti şi asistenţi din partea Sensiblu au fost în zonele calamitate din Moldova pentru a oferi asistenţă medicală, prevenind apariţia unor afecţiuni specifice în astfel de situaţii.
 ªi anul acesta membrii Fundaţiei Sensiblu au mers în regiunile afectate de ultimele calamităţi naturale, pentru a se întâlni cu oamenii şi a le oferi ajutor.
 "Sănătatea copiilor este principala noastră grijă în astfel de momente. Împreună cu Ministerul Sănătăţii am decis să ajutăm atât familiile cu copii din zonele afectate de inundaţii, dar şi copiii din toată
ţară care din diferite motive nu beneficiază de laptele matern atât de necesar perioadei de creştere," a declarat Claudiu Opran.
 "Salutăm sprijinul şi implicarea companiei Sensiblu în asigurarea necesarului de hrană pentru copiii din întreaga
ţară. Donaţia Sensiblu va asigura necesarul de lapte praf pentru perioada verii în cazul copiilor care au nevoie de un ajutor suplimentar din partea noastră," a spus Eugen Nicolăescu, ministrul sănătăţii.
 Valoarea programului "Sănătate şi speranţă" din acest an, întreprins de Fundaţia Sensiblu, este de aproximativ 150.000 de euro. (Rompres)

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!