Renunţarea la obiceiuri dăunătoare de la vis la punere în aplicare

on . . Accesări: 6251

Sunt multe persoane care se prezintă la medic pentru a primi ajutor în vederea renunţării la obiceiuri dăunătoare, precum fumatul, consumul de cafea, alcool sau dulciuri, consumul de medicamente sau droguri, sau alte tipuri de dependenţe nocive (de o persoană, de o ocupaţie, de un loc sau un obiect anume). Medicina naturală poate sprijini procesul de îndepărtare a unei dependenţe, tratând în primul rând simptomele
de abstinenţă sau de sevraj care pot apare.
În cazul renunţării la fumat, vă recomand două preparate fitofarmaceutice care pot sprijini demersul personal, Antitabac plant şi varianta îmbunătăţită a acestuia (în formulare şi mod de administrare), Nicotan-spray atomizor antitabac (Laboratoarele Plantextrakt). Administrate înainte de a fuma, provoacă dezgustul de tutun (ţigara nu va mai avea aroma obişnuită) şi vă ajută în acest fel să reduceţi progresiv numărul de ţigări consumate.Pe de altă parte, îmbunătăţesc starea de sănătate, afectată de consumul de tutun. Reduc simptomele date de fumat, de tipul: astenie, tuse , tulburări de memorie, tulburări digestive, ameţeli, tulburări oculare, migrene.
Renunţarea la cafea poate fi extrem de dificilă, mai mult decât la fumat sau alcool, pentru că organismul se obişnuieşte cu “doza de energie” pe care i-o furnizează în fiecare dimineaţă această substanţă. Problema mare cu cafeaua este că demineralizează organismul, determină pierderi de calciu şi magneziu prin diureza mai accentuată şi prin eliminările mai intense de scaun. Aşa încât, mai ales la femei, se impune de multe ori o oprire a consumului de cafea. Preparatul Energotonic plus, o linguriţă în apă dimineaţa, poate fi o opţiune bună în vederea trecerii la un regim fără cafea.
În cazul renunţării la alcool, puteţi apela la Antialcool plant care produce dezgustul faţă de alcool si tratează tipurile de tulburări ,mai ales neurologice şi nervoase care apar la alcoolici: tremurături, nervozitate, arsuri digestive etc. Este important de ştiut că produsul poate fi administrat şi “strecurat” în băutură sau în mâncare de către cei apropiaţi, atunci când persoana nu conştientizează importanţa renunţării la consumul de băuturi alcoolice.
Vă recomand şi macerate glicerinice (produse gemoterapice) care pot fi administrate în vederea drenajului (curăţeniei) unui organism intoxicat, indiferent de substanţa care a fost abuzată.
Pe primul loc este Extractul din mlădiţe de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG= D1, un mare drenor digestiv şi hepatic, care reglează buna funcţionare a organismului. Schema de folosit, într-o “curăţenie generală a organismului” ar fi Extract din mlădiţe de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG= D1, 3 ml în apă dimineaţa, asociat cu Extract din mlădiţe de Ienupăr- Juniperus communis MG= D1 , 3 ml în apă, la prânz şi Extract din radicele de sScară-Secale cereale MG= D1 ,3 ml în puţină apă, seara, zilnic, 2-3 luni. Această schemă are o acţiune de regenerare asupra funcţionalităţii hepatice.
Pentru tabagism, de elecţie este Extractul din mlădiţe de Lemn câinesc- Ligustrum vulgare MG= D1 , indicat în special în faringita cronică granulomatoasă şi polipoza marilor fumători, 2 ml în apă de 3 ori pe zi, singur sau în combinaţie cu Extract din mlădiţe de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG= D1, atunci când dependenţa este multiplă (cum se întâmplă în multe situaţii). Noul produs Plantextrakt, Nicotan, conţine în compoziţia sa şi Ligustrum vulgare MG= D1.
În perioadele de abstinenţă apare o afectare a stării generale, cu lipsă de putere, astenie, dificultăţi de concentrare şi somnolenţă accentuată (sau insomnie).
Sediphyt, un produs fitoterapic cu efect calmant şi sedativ, o linguriţă în apă, seara la culcare, pentru relaxare şi o mai bună calitate a somnului.
 Organismul are nevoie de refacere într-o perioadă de abstinenţă. Cel mai bun moment de a începe oprirea unui obicei dăunător este ziua de lună nouă din fiecare lună (este marcată pe multe calendare ortodoxe). În acea zi, organismul resimte mai puţin oprirea unui obicei şi simptomele de abstinenţă sunt mai puţin intense.
 
Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!