Noutati

Anemia hipocromă - tratament cu extracte gemoterapice

on . . Accesări: 14572

globule_rosii.jpgÎn urma investigaţiilor sistemice realizate la nivel populaţional, s-au putut depista în ultimul timp multe tulburări ale formulei sanguine, printre care frecvent este întâlnită şi anemia hipocromă, microcitară, care are drept cauze cele mai frecvente pierderi microscopice de sânge la nivelul ulceraţiile gastrice sau duodenale, în gastrite sau recto-colite ulcero-hemoragice, ca urmare a sângerărilor hemoroidale sau a pierderilor mai abundente la menstruaţie (sau inter-menstruale). Tratamentul cauzal va urmări întotdeauna oprirea sursei hemoragiei şi tratamentul afecţiunii care a produs dezechilibrul.
Dar pentru tratamentul acestei anemii hipocrome, medicina naturală propune o combinaţie de două preparate:
Extract din muguri de Alun- Coryllus avelana MG=D1, cu efect important la nivelul măduvei osoase, de stimulare a eritropoezei şi activare a eritroblaştilor. De asemenea, are şi un efect de stimulare a granulopoezei, ajutând la reechilibrarea unei formule leucocitare dezechilibrate. Datorită reglării generale a organismului pe care o realizează Extractul din muguri de Alun, prin acţiunea sa hepatică, pulmonară şi asupra măduvei osoase, întăreşte în general funcţionarea metabolismelor şi susţine alte tratamente pe care le face pacientul în acelaşi timp.
Extractul din mlădiţe de Cătină roşie- Tamarix gallica MG=D1 are o acţiune specifică asupra măduvei osoase şi a splinei, nivel la care stimulează formarea de hematii şi de trombocite. Are şi o acţiune hepatoprotectoare.
Combinaţia celor două remedii pentru tratamentul anemiei hipocrome este următoarea:
Extract din muguri de Alun- Coryllus avelana MG=D1, 2 ml în apă, de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, o zi, alternativ în a doua zi cu Extract din mlădiţe de Cătină roşie- Tamarix gallica MG=D1, 2 ml în apă, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, timp de 2-3 luni. De regulă, la acest tratament se vor asocia preparatele indicate în funcţie de afecţiunea pacientului care a provocat anemia hipocromă.
Tratamentul se opreşte după normalizarea hemoleucogramei şi dacă starea generală a persoanei este bună.

Dr. Sorina Soescu

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!