Noutati

Alba: Zeci de cazuri de hepatită virală de tip A, înregistrate în focarul de la Sebeş

on . . Accesări: 3887

Un număr de 60 de cazuri de îmbolnăviri s-au înregistrat în total de la declanşarea focarului de hepatită virală de tip A de la Sebeş, în prezent mai fiind internaţi 13 copii, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Alba, Cristina Galoş. Cei 13 copii internaţi în Spitalul Municipal Sebeş prezintă forme uşoare şi medii ale bolii, a menţionat dr. Cristina Galoş.
În urmă cu aproximativ o lună, erau înregistrate 31 de cazuri de hepatită virală de tip A. Specialiştii anticipau de atunci că vârful îmbolnăvirilor va fi atins în luna noiembrie, estimând, de asemenea, că focarul va persista până în decembrie, în condiţiile în care perioada de incubaţie a acestui virus este de 45 de zile.
Primul caz a apărut în luna august, iar odată cu începutul lunii octombrie s-a constatat, într-un cartier locuit de persoane de etnie romă, existenţa unui focar de hepatită virală de tip A.
Potrivit autorităţilor, focarul a fost provocat de o igienă precară, neexistând vreo suspiciune cu privire la calitatea apei furnizată prin reţelele de alimentare cu apă potabilă.
sursa: agerpres

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!