Noutati

Colegiul medicilor nu mai acceptă blamarea medicilor

on . . Accesări: 4072

steto.jpgReprezentanţii Colegiului Medicilor, dar şi rectorii Universităţilor de Medicină susţin că ministerul a început o vânătoare în spitale din cauza căreia au de suferit atât medicii care îşi fac treaba, cat şi pacienţii.  "Colegiul medicilor nu mai acceptă blamarea, tratamentul discreţionat şi să spunem această lapidare în piaţa publică a membrilor corpului", a declarat Vasile Astărăstoaie, Preşedintele Colegiului Medicilor.

În condiţiile unei campanii agresive a mass media împotriva corpului medical Preşedintele Colegiului Medicilor a adresat un mesaj de solicitare a susţinerii acţiunilor CMR subliniind faptul că un sistem nu poate funcţiona fără medici. "ªtiu că lucraţi în condiţii uneori inumane, ştiu că prin activitatea voastră acoperiţi şi normele vacante din sistem, ştiu că obosiţi, prost plătiţi şi denigraţi susţineţi prin eforturi supraomeneşti supravieţuirea sistemului de sănătate. De aceea, asumându-mi de la început condiţia de a fi umilit, jignit şi calomniat, am avut luările de poziţie, atât de contestate în mass-media, privind cazul de la Slatina. Am precizat că orice cetăţean are dreptul la o anchetă şi la o judecată corecte şi simpla condiţie de medic nu trebuie să introducă prezumpţia de vinovăţie şi să anuleze aceste drepturi. Aceasta nu înseamnă că cei dovediţi vinovaţi nu trebuie judecaţi şi pedepsiţi. Dar această judecată trebuie să fie corectă şi să respecte dreptul la apărare ... ªtiu că dreptul la muncă, dreptul la condiţii de muncă, dreptul la un venit decent sunt adesea încălcate când este vorba de medici".

La fel de pornit pe modul în care ministerul sănătăţii gestionează cazurile de la slatina şi Satu Mare a fost şi primarul general al Capitalei, fost manager al spitalului Universitar. "Aş vrea să înţelegeţi că fenomenul ăsta de fugărire in ţată , atenţie fugărire în ţată pe care-l face subsecretarul de stat al dumneravoastră . El este un fel de hunter, eu aş face un film pe chestia asta", a precizat Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

"Gândiţi-vă că, dacă ne respectăm jurămintele depuse atunci când am terminat facultatea, vom avea alături de noi pacienţii a căror viaţă şi sănătate le-aţi salvat. Ei sunt mult mai numeroşi decât cei care, manipulaţi şi incitaţi, apar pe sticla televizoarelor pentru a vă insulta. De aceea sunteţi puternici şi nu trebuie să uitaţi acest lucru." a mai adăugat prof. dr. Vasile Astărăstoaie.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!