Noutati

Acidul hidroxicitric scade absorbţia postprandială a glucozei

on . . Accesări: 3704

Acidul hidroxicitric (Malabar Tamarind sau Garcinia Cambogia) folosit în India ca şi condiment picant, aromant, care sub formă de ceai prezintă proprietăţi laxative şi antireumatice (este substitutivul teiului), are efecte de încetinire a absorbţiei glucozei postprandial la şoareci, aflăm din studiul intitulat „Hydroxycitric acid delays intestinal glucose absorbtion in rats”.

Comercializat sub denumirea de Citrimax sau Citrin, acidul hidroxicitric intră în componenţa multor produse naturiste, cu rol în combaterea obezităţii. Se pare că intrevine în metabolizarea grăsimilor, determinând o mai bună folosire a acestora ca şi sursă de energie. Anumite studii sugerează că ar putea induce scăderea apetitului prin creştere nivelului de serotonină din organism. Studiile pe animale îi conferă un rol şi în protecţia împotriva ulcerului gastric.
   În cadrul studiului amintit mai sus la şoarecii care au primit acid hidroxicitric (HCA) anterior unei infuzii de glucoză în stomac absorbţia glucozei a fost mult încetinită faţă de şoarecii care nu au primit HCA (în aproximativ 2 ore şi un sfert a fost absorbită toată cantitatea de glucoză). Aceste date sugerează că HCA ar putea fi folosit pentru scăderea glicemiei postprandiale la diabetici, reducând astfel necesarul de insulină, dar studii în acest sens pe subiecţi umani nu s-au făcut până acum.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!