Noutati

Berea, efecte antiinflamatoare?

on . . Accesări: 5349

Berea, la fel ca şi vinul roşu şi ceaiul verde, prezintă efecte antiinflamatoare, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea medicală din Innsbruck, Austria, subliniind că aceste binefaceri pentru sănătate sunt valabile şi cazul berii fără alcool, relatează AFP. "Pe baza noilor noastre descoperiri, berea trebuie adăugată la lista băuturilor care conţin compuşi cu potenţială acţiune antiinflamatoare", a declarat  profesorul Dietmar Fuchs, principalul autor al studiului, subliniind că "la fel ca şi în cazul vinului, trebuie păstrat un echilibru având în vedere efectele negative şi pericolele legate de consumul de alcool".
 Efectele pozitive în privinţa sănătăţii umane au putut fi observate la berea fără alcool. "Descoperirile noastre nu trebuie deci percepute ca o încurajare a consumului de alcool", a subliniat Fuchs.
 Experimentele în vitro efectuate de echipa de la Biocentrul din Innsbruck au arătat că substanţele active regăsite în bere blochează procesele chimice declanşate de interferonul gama, o proteină care acţionează ca unul dintre principalii mesageri ai sistemului imunitar.
 Substanţele din bere inhibă degradarea triptofanului, un aminoacid la originea serotoninei ("hormonul fericirii"), şi deci acest proces ar fi la originea "efectelor calmante" ale berii, în opinia cercetătorilor austrieci.(Rompres)

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!