Berea, la
fel ca şi vinul roşu şi ceaiul verde, prezintă efecte antiinflamatoare, susţin
oamenii de ştiinţă de la Universitatea medicală din Innsbruck, Austria,
subliniind că aceste binefaceri pentru sănătate sunt valabile şi cazul berii
fără alcool, relatează AFP. "Pe baza noilor noastre descoperiri, berea trebuie adăugată la lista
băuturilor care conţin compuşi cu potenţială acţiune antiinflamatoare", a
declarat profesorul
Dietmar Fuchs, principalul autor al studiului, subliniind că "la fel ca şi
în cazul vinului, trebuie păstrat un echilibru având în vedere efectele
negative şi pericolele legate de consumul de alcool".
Efectele pozitive în privinţa sănătăţii umane au putut fi observate la berea fără alcool. "Descoperirile noastre nu trebuie deci percepute ca o încurajare a consumului de alcool", a subliniat Fuchs.
Experimentele în vitro efectuate de echipa de la Biocentrul din Innsbruck au arătat că substanţele active regăsite în bere blochează procesele chimice declanşate de interferonul gama, o proteină care acţionează ca unul dintre principalii mesageri ai sistemului imunitar.
Substanţele din bere inhibă degradarea triptofanului, un aminoacid la originea serotoninei ("hormonul fericirii"), şi deci acest proces ar fi la originea "efectelor calmante" ale berii, în opinia cercetătorilor austrieci.(Rompres)
Efectele pozitive în privinţa sănătăţii umane au putut fi observate la berea fără alcool. "Descoperirile noastre nu trebuie deci percepute ca o încurajare a consumului de alcool", a subliniat Fuchs.
Experimentele în vitro efectuate de echipa de la Biocentrul din Innsbruck au arătat că substanţele active regăsite în bere blochează procesele chimice declanşate de interferonul gama, o proteină care acţionează ca unul dintre principalii mesageri ai sistemului imunitar.
Substanţele din bere inhibă degradarea triptofanului, un aminoacid la originea serotoninei ("hormonul fericirii"), şi deci acest proces ar fi la originea "efectelor calmante" ale berii, în opinia cercetătorilor austrieci.(Rompres)