Noutati

Campanie comună de informare pe tema gripei aviare

on . . Accesări: 5021

Cele 25 de ţări membre ale Uniunii Europene (UE) au decis la Viena să lanseze o "campanie mediatică" comună de informare pe tema gripei aviare, a anunţat ministrul austriac al sănătăţii, Maria Rauch-Kallat, a cărei ţară exercită în acest moment preşedinţia semestrială a UE. "Dorim să evităm răspândirea unui sentiment de incertitudine şi de panică" pe măsură ce progresează în Europa virusul H5N1  al gripei aviare şi "am convenit o campanie mediatică în scopul de a informa populaţia", a declarat presei Maria Rauch-Vallat, care a participat la o reuniunea informală a miniştrilor sănătăţii din ţările UE organizată vineri la Viena.
 Diferite situaţii din Uniunea Europeană au condus la prezentări diferite în presă "care au creat o anumită confuzie", a subliniat comisarul european pentru sănătate Markos Kyprianou.
 Pentru a pune capăt acestei situaţii, responsabilii cu probleme de comunicare ai miniştrilor sănătăţii din ţările membre ale Uniunii se vor reuni în luna martie, urmând a defini "o comunicare clară şi transparentă", a precizat comisarul european.
 Preşedinţia austriacă a UE a organziat reuniunea de vineri pentru a pune la punct o informare coerentă a populaţiei. "Trebuie să vorbim un limbaj comun pentru a evita mesaje contradictorii. Informaţia trebuie să fie aceeaşi, indiferent de unde vine" în Europa, a mai spus Maria Rauch-Kallat, în conferinţa de presă.(Rompres)

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!