Noutati

Un senator din California vrea să crească vârsta legală pentru fumat la 21 de ani

on . . Accesări: 2114

 

 

 

Theweek.com informează că un senator din California intenţionează să ridice vârsta minimă legală pentru fumat de la 18 la 21 de ani, din cauza numărului mare de adolescenţi care fumează în acest stat.

Conform ziarului Los Angeles Times, Ed Hernandez, de profesie optician, a introdus de joia trecută această propunere legislativă. "Companiile de tutun ştiu că oamenii au mai multe şanse de a deveni dependenţi de fumat dacă încep la o vârstă fragedă", a spus el într-o declaraţie.

"Noi nu ne mai putem permite să stăm pe margine în timp ce producătorii de tutun vând copiilor noştri şi creează o altă generaţie de tineri dependenţi de un produs care în cele din urma îi va ucide", a mai spus sursa citată.

Proiectul de lege este susţinut de Asociaţia Medicală din California, Societatea Americană a Cancerului, precum şi Asociaţia Americană a Plămânului. Kimberly Amazeen, vice-preşedinte al Asociaţiei Americane a Plămânului din California, a declarat pentru Times că fumatul contribuie la moartea a mai mult de 40.000 de oameni anual în acest stat, iar 21.300 de minori încep să fumeze în fiecare an.

Împotriva propunerii s-a pronunţat Robert Best, reprezentantul regional pentru zona de vest a SUA al grupului pentru drepturile fumătorilor The Smoker's Club. El crede că în loc să schimbe regulile referitoare la fumat, parlamentarii ar trebui să se concentreze pe consumul de alcool, reducând la 18 ani vârsta la care este permis acesta. "Când eşti de 18 ani eşti adult şi poţi obţine să faci ceea ce vrei", a susţinut Robert Best, citat de theweek.com.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!