Noutati

Adoptarea unui mod de viaţă mai sănătos ar duce la evitarea a 37 milioane de decese premature

on . . Accesări: 2156

 

 

 

 

 

 

 

Conform unui studiu publicat în revista medicală britanică The Lancet, dacă oamenii ar adopta un stil de viaţă mai sănătos, cu un consum redus de tutun, alcool şi sare, până în anul 2025 ar putea fi evitate cel puţin 37 de milioane de decese premature în toată lumea.

Cercetătorii de la Imperial College din Londra afirmă că, la un mod de viaţă mai sănătos s-ar ajunge prin reducerea cu o treime sau chiar la jumătate a consumului de tutun, cu 10% a celui de alcool şi cu 30% a sării din mâncare.

Numărul oamenilor care suferă de hipertensiune arterială ar scădea cu 25%, iar al celor obezi şi cu diabet ar stagna. Acest efort ar permite evitarea, până în 2025, a peste 16 milioane de decese în rândul populaţiei între 30 şi 70 de ani la scară mondială şi a 21 milioane printre cei de peste 70 de ani. 

Cele două elemente principale care acţionează asupra speranţei de viaţă sunt fumatul şi hipertensiunea arterială, important factor de risc în bolile cardiovasculare, care poate fi combătut cu ajutorul medicamentelor, al exerciţiilor fizice şi prin reducerea cantităţii de sare consumate. 

Profesorul Majid Ezzati, principalul autor al studiului, precizează că de aceste eforturi ar beneficia cel mai mult oamenii cu venituri scăzute sau medii, putând fi evitate sau întârziate 31 milioane de decese premature. 

Adoptarea unui mod de viaţă mai sănătos ar permite să scadă în continuare 'mortalitatea în urma bolilor cardiovasculare şi respiratorii cronice, să se reducă numărul de decese din cauza cancerelor de plămâni şi stomac şi să se inverseze tendinţa în privinţa mortalităţii legate de diabet', încheie specialistul în sănătate, nutriţie şi mediu, citat de The Lancet.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!