Alianţa pentru Sănătate solicită dezbatere publică pentru noul proiect de lege a sănătăţii

on . . Accesări: 3468

Web-Public-Debate 2 rsAlianta pentru Sanatate din Romania (ASPR)  solicita  dezbatere publică si parlamentara conform legislatiei in vigoare pentru noul proiect de lege a sanatatii, se arata intr-un comunicat dat publicitaţii. "Desi Presedintele Romaniei, Domnul Traian Basescu a declarat ca fiind necesara intrarea in vigoare a noii legi la inceputul anului 2012, initiatorii noului proiect de lege nu au reusit sa il supuna dezbaterilor publice pana in acest moment.

Timpul scurt ramas pana la sfarsitul acestui an aducand presiuni foarte mari asupra tuturor organizatiilor din domeniul sanatatii care doresc sa se implice si sa-si aduca aportul asupra noului proiect de lege prin prisma experientei si expertizei acumulate de-a lungul timpului.

Au circulat foarte multe variante ale noului proiect de lege, care insa nu au fost validate de autoritati si care sunt diferite de la o forma la alta. Consideram ca fiind normal sa obtinem noul proiect de lege a sanatatii si solicitam ca dezbaterea acestuia sa fie una reala cu participarea tuturor beneficiarilor sistemului de sanatate: proiectul de lege sa fie supus dezbaterii publice cel putin 30 de zile - termenul legal de dezbatere, avand in vedere apropierea Sarbatorilor de iarna.

Punctul comun de vedere al membrilor A.P.S.R. consta in necesitatea ca noul proiect de lege a sanatatii sa fie elaborat impreuna cu specialistii sistemului de sanatate si supus dezbaterilor publice si parlamentare. Acesta nu poate fi trecut prin asumare guvernamentală tinand cont de importanta si impactul sau asupra intregii populatii.

Avand in vedere importanta deosebita a acestei noi legi care va schimba radical sistemul asigurarilor sociale de sanatate, ne reafirmam disponibilitatea participarii la toate dezbaterile pe aceasta tema, tinand cont de reprezentativitatea specialistilor A.P.S.R. si expertiza acestora pe toate tipurile de servicii medicale."

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!