Care este durata ideală a unui act sexual - ce spun specialiştii

on . . Accesări: 6127

love.jpgContrar fanteziilor multora, care consideră că o partidă de amor reuşită trebuie să dureze toată noaptea, terapeuţii de cuplu consideră că durata ideală a unui act sexual este între 3 şi 13 minute. Cercetătorii canadieni şi americani au realizat un studiu pe un eşantion de 1.752 de cupluri, persoanele intervievate având între 20 şi 45 de ani. Datele studiul sunt publicate în revista de specialitate The Journal of Sexual Medicine. Contrar fanteziilor multora, care consideră că o partidă de amor reuşită trebuie să dureze toată noaptea, terapeuţii de cuplu de la "Society for Sex Therapy and Research" au ajuns la concluzia că durata medie ideală a unui act sexual este de 7,3 minute.

Potrivit lui Eric Corty şi Jenay Guardiani, iniţiatorii cercetării, dacă o partidă de sex depăşeste 13 minute, atunci aceasta devine "prea lungă", iar dacă un contact sexual durează numai un minut sau două, acesta este "prea scurt", neputând fi satisfăcător.

În plus, o noapte intreagă de amor nu este doar obositoare, ci duce la dezamăgire şi insatisfacţie, subliniază specialiştii.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!