Guvernul a amânat semnarea contractul-cadru cu CNAS

on . . Accesări: 3579

dosar.jpgGuvernul a amânat până pe 1 iunie termenul până la care medicii de familie vor putea semna contractul-cadru cu Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, a declarat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke. "Am modificat termenul şi l-am amânat cu două luni, la 1 iunie. Se vor încheia acte adiţionale pe contractul-cadru aflat în vigoare pe următoarele două luni", a spus ministrul. Termenul iniţial de semnare a contractului-cadru era 1 aprilie, însă majoritatea medicilor de familie a respins prevederile documentului şi au ameninţat că nu îl vor semna.

Medicii de familie refuză să semneze contractul-cadru pe anul 2011 pe motiv că ministerul le impune să asigure servicii medicale suplimentare, care nu pot fi decontate de CNAS şi care nu oferă niciun avantaj asiguraţilor de vreme ce subvenţiile sunt condiţionate.

Ministerul Sănătăţii susţine, însă, că fondurile destinate medicilor de familie nu s-au diminuat în ultimii doi ani, însă ministerul doreşte ca, în 2011, finanţarea să se facă 50% în funcţie de numărul de pacienţi înregistraţi la un anumit doctor de familie şi 50% în funcţie de numărul serviciilor medicale prestate de medicul respectiv.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!