
'Oncologii specializaţi în cancerul de prostată sunt încântaţi să aibă acum acces la un nou tratament pentru aceşti pacienţi a căror boală este foarte dificil de tratat. Jevtana va contribui la acoperirea unui gol terapeutic critic, deoarece este primul tratament aprobat pentru pacienţii cu cancer de prostată hormono-rezistent în stadiu de metastază', a declarat dr. Oliver Sartor, profesor al catedrei Piltz de cercetare a cancerului din cadrul Facultăţii de Medicină a Universităţii Tulane din New Orleans şi investigator principal în studiul TROPIC pentru America de Nord.
Jevtana, în asociere cu prednison, a fost aprobat pe baza rezultatelor studiului de fază III TROPIC, care a inclus 755 de pacienţi cu cancer de prostată metastazat hormono-rezistent trataţi anterior cu chimioterapie pe bază de docetaxel. Rezultatele studiului au arătat o reducere semnificativă statistic de 30% a riscului de deces la pacienţii care au primit Jevtana în asociere cu prednison, comparativ cu o chimioterapie constând în administrarea unei doze standard de mitoxantronă şi prednison. Supravieţuirea globală mediană a pacienţilor trataţi cu Jevtana plus prednison a fost de 15,1 (14,1-16,3) luni faţă de 12,7 (11,6-13,7) la pacienţii trataţi cu mitoxantronă şi prednison.
'Timp de mulţi ani, tratamentul cancerului de prostată hormono-rezistent în stadiu avansat după un tratament pe bază de docetaxel s-a dovedit nesatisfăcător. Introducerea medicamentului Jevtana pentru acest grup de pacienţi este o realizare importantă pentru Divizia de Oncologie a companiei Sanofi-Aventis şi dovedeşte angajamentul nostru puternic în favoarea inovaţie în tratamentul cancerului', a declarat dr. Debasish Roychowdhury, senior vicepreşedinte, Oncologie Globală, Sanofi-Aventis.
Profesor dr. Mihai Lucan de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca a declarat pentru Agerpres că noua terapie este o nouă deschidere pentru pacienţii cu cancer de prostată cu metastaze.
'Noul medicament este o alternativă pe lângă altele pentru aceşti pacienţi, a subliniat specialistul. Această formă de cancer reprezintă aproximativ 15% - 18% din totalul cancerelor de prostată', a menţionat prof. dr. Mihai Lucan.
În România, cancerul de prostată are o incidenţă de 15 - 15,2 la mie şi este în creştere.